02.02.06

Kelit suosivat puunkorjuuta

Hakkuut ja kuljetukset täydessä vauhdissa Yli viikon takaisen kovan pakkasten jakson jälkeen puun korjuu saatiin täyteen vauhtiin koko Suomessa. Pakkaset jäädyttivät metsäpohjia ja kovettivat tiet niin, että puuta saadaan nyt kaikkialta tehtaille. Puun käyttö tuotantolaitoksilla on korkealla tasolla, sillä metsäteollisuudessa alkaneesta vuodesta odotetaan viime vuotta parempaa.

Hakkuut ja kuljetukset täydessä vauhdissa

Yli viikon takaisen kovan pakkasten jakson jälkeen puun korjuu saatiin täyteen vauhtiin koko Suomessa. Pakkaset jäädyttivät metsäpohjia ja kovettivat tiet niin, että puuta saadaan nyt kaikkialta tehtaille. Puun käyttö tuotantolaitoksilla on korkealla tasolla, sillä metsäteollisuudessa alkaneesta vuodesta odotetaan viime vuotta parempaa.

”Metsäliiton leimikoissa urakoi parhaillaan noin 400 hakkuukonetta ja saman verran metsätraktoreita ja puuta ajetaan yli sadalle tuotantolaitokselle Suomessa. Hyvät kelit ovat vauhdittaneet puun korjuuta mukavasti.” toteaa Metsäliiton hankintapäällikkö Juha Korhonen.

Puumarkkinat vakiintumassa

Vuoden 2006 puukaupasta odotetaan tasaista. Metsäverotuksen siirtymäajan päättymisen uskotaan vakiinnuttavan puumarkkinoita. Jatkossa metsänomistajien odotetaan tarjoavan puuta myyntiin tasaisesti ja myynnit kohdistunevat yhä enemmän harvennusmetsiin.

”Uskomme, että puun kysyntä säilyy hyvänä ja puun hinta pysyy varsin vakaana. Metsäliitolla on hyvät mahdollisuudet ostaa kaikkia puutavaralajeja. Kysytyimmät puutavaralajit ovat kuusi- ja koivutukki sekä koivukuitupuu.” kuvaa puumarkkinatilannetta Korhonen.

”Puun hintataso on hyvä. Metsänomistajien kannattaa hyödyntää kuusitukin historiallisen korkea hinta. Laatuhinnoitteluun siirtymisen myötä hyvälaatuisesta mäntytukkileimikosta maksetaan keskiarvohintoja selvästi korkeampaa hintaa. Kannattaa keskustalla puukaupoista!” kehottaa Korhonen.

Metsäliitto Osuuskunnan omistaa yli 130 000 suomalaista metsänomistaja-jäsentä. Metsäliitto ostaa vuosittain noin 32 miljoonaa kuutiometriä puuta. Valtaosa Suomesta ostettavasta puusta tulee jäseniltä, mikä tuo heille puukauppatuloja vajaat 500 miljoonaa euroa vuodessa. Metsäliiton tarjoamat osuussijoitusvaihtoehdot ovat myös varsin merkittäviä puukaupan tulonmuodostuksessa. Metsäliitto maksoi jäsenilleen vuonna 2005 osuuskorkoina yli 34 miljoonaa euroa - noin kaksi euroa vastaanotettua puukuutiometriä kohti.

Lisätietoja: Hankintapäällikkö Juha Korhonen, 0500 – 398 218
Viestintäpäällikkö Ilari Pirttilä, 050 – 598 9920

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja