19.10.06

Sahateollisuuden suhdanne siivittää puukauppaa

Sahateollisuuden suhdanne on nyt parempi kuin vuosiin. Se on heijastunut myös puun hintaan. Valtakunnalliset keskihinnat ovat parantuneet mäntytukilla 10 % ja kuusitukilla 8 % vuoden takaiseen verrattuna. Myös kuitupuun hinta on noussut. "Sahateollisuuden hyvä suhdanne on mahdollistanut havutukkien hinnan nousun. Metsänomistajilla ja metsäteollisuudella on yhteinen mahdollisuus hyötyä tilanteesta niin kauan kuin suhdanne jatkuu" , Metsäliiton Suomen puunhankinnan johtaja Juha Mäntylä toteaa.

Sahateollisuuden suhdanne on nyt parempi kuin vuosiin. Se on heijastunut myös puun hintaan. Valtakunnalliset keskihinnat ovat parantuneet mäntytukilla 10 % ja kuusitukilla 8 % vuoden takaiseen verrattuna. Myös kuitupuun hinta on noussut.

"Sahateollisuuden hyvä suhdanne on mahdollistanut havutukkien hinnan nousun. Metsänomistajilla ja metsäteollisuudella on yhteinen mahdollisuus hyötyä tilanteesta niin kauan kuin suhdanne jatkuu" , Metsäliiton Suomen puunhankinnan johtaja Juha Mäntylä toteaa.

"Metsäliitolla on hyvät mahdollisuudet ostaa kaikkia puutavaralajeja, mutta kysytyimmät ovat kuusi- ja mäntytukki sekä koivukuitupuu. Tarkimman tiedon puukauppatilanteesta pystyy aina antamaan metsän sijaintikunnan ostoesimies."

Puuta korjataan nyt täydellä teholla ja puukaupparahat saa nopeasti käyttöön. Jos niille ei ole välitöntä tarvetta, Metsäliitto tarjoaa jäsenilleen sijoitusmahdollisuuden osuuksiin tai lisäosuuksiin.

Viime vuonna Metsäliiton jäsenten sijoitusten kokonaismäärä kasvoi joka arkipäivä 164 000 eurolla. Suuri kiinnostus perustunee pitkälti siihen, että Metsäliitto on viime vuosina maksanut sääntömääräisille osuuksille korkoa 6,5 prosenttia.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja