19.04.17

Metsähakkeen tuki Euroopan kustannustehokkaimpia

Metsähakkeen tuki on tärkeä valtiontuki uusiutuvan energian edistämiseksi sähköntuotannossa.

Suomessa maksettu metsähakkeen sähköntuotantotuki on Euroopan kustannustehokkaimpia tukijärjestelmiä uusiutuvan energian edistämiseksi sähköntuotannossa. Tämä selviää eurooppalaisten energia-alan sääntelyviranomaisten raportista.

Tuoreen eurooppalaisten energia-alan sääntelyviranomaisten (Council of European Energy Regulators, CEER) raportin mukaan Suomessa maksettu metsähakkeen sähköntuotantotuki on Euroopan kustannustehokkaimpia tapoja edistää uusiutuvaa energiaa sähköntuotannossa. Kun EU-26-maiden uusiutuvan energian tukijärjestelmien painotettu keskiarvotaso sähköntuotannossa oli 110 €/MWh vuonna 2015, on metsähakkeelle Suomessa maksettava tuki 1.3.2016 alkaen vain 18 €/MWh.

Hallituksen tavoitteena on uusiutuvan energian lisääminen 50 %:iin ja omavaraisuuden lisääminen 55 %:iin energian loppukäytöstä 2020-luvulla. Näiden tavoitteiden saavuttaminen on olennaista niin työllisyys- kuin ilmastotavoitteidenkin näkökulmasta. Vuonna 2015 uusiutuvan energian osuus loppukäytöstä oli 39,3 %. Metsähakkeen tuki on tärkeä valtiontuki tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lähde: Bioenergia ry

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja