Olet täällä

YaraMila-lannoitevalikoima uudistui – hinnat alimmillaan viiteen vuoteen

Uuden lannoitevuoden myynti käynnistyy tiistaina 16.6. Nurmilannoitteiden toimitukset  alkavat heti juhannuksen jälkeen ja muun valikoiman heinäkuun aikana.

Lannoitteiden hinnat laskevat jopa 15–20 % edellisen kauden lopusta. Avaushinnat ovat päälajikkeilla 3–6 % viime vuotta alhaisemmat. YaraMila NPKS -lannoitteiden ja YaraBela Suomensalpietarin hinnat ovat alimmillaan sitten vuoden 2011.

YaraMila-tuotevalikoima on uudistettu. Ravinnepitoisuudet on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisten kasvilajikkeiden satopotentiaalia ja ravinnetarpeita suomalaisilla peltomailla. Ne sopivat lannoitukseen uudistuneen ympäristökorvauksen mukaan.

Yara Suomi tarjoaa kattavan valikoiman pelto- ja puutarhakasvien, metsän ja kasvihuonekasvien lannoitukseen. Uudistetuissa lannoitusohjelmissa on oikeat tuotteet kylvöön, jaettuun lannoitukseen ja lehtilannoitukseen.

 

Lisää tehokkuutta ravinteiden käyttöön

 

– Oma tutkimus- ja koetoiminta, tiivis yhteistyö viljelijöiden, kaupan ja elintarviketeollisuuden kanssa on antanut uutta tietoa kasvinviljelyn tilanteesta, minkä perusteella olemme toteuttaneet muutokset YaraMila-tuotevalikoimassa, sanoo Yaran markkinointijohtaja Jari Pentinmäki.

– Uudet tuotteet ja kasvikohtaiset lannoitusohjelmat antavat viljelijöille mahdollisuuksia uusiin viljelyratkaisuihin. Lannoitusohjelmiin on valittu tuoteyhdistelmät, jotka tuottavat mahdollisimman suuren sadon. Tällöin myös ravinteiden hyötysuhde on paras mahdollinen.

– Uudistuneet lannoitusohjelmat ovat saatavilla yara.fi-verkkopalvelusta. Merkittäviä muutoksia on tehty viljojen lannoitukseen, jossa jaettu lannoitus saa entistä suuremman painon. Nurmen lannoitusohjelmissa fosforia ja kaliumia käytettään nyt paitsi ensimmäiselle, myös toiselle ja kolmannelle sadolle. Erikoiskasvien YaraMila HeVi -sarjassa on uutta sekä tuotteiden ravinnesisällöt että nimet, kertoo johtava agronomi Raimo Kauppila.

YaraMila-lannoitteet sekä YaraBela Suomensalpietari ja Seleenisalpietari sisältävät kotieläintuotannossa tärkeää seleeniä. Seleeni lisätään Yaran lannoitteisiin ns. märkärakeistusprosessissa, minkä ansiosta seleeni on tasaisesti lannoiterakeissa, ja siksi turvallista ja tehokasta käyttää. Seleenilannoituksella turvataan suomalaisten riittävä seleenin saanti.

Uuden valikoiman taustalla on Kotkaniemen tutkimusaseman kokeet ja Yaran kansainvälinen osaaminen. Yaran peltolannoitteet valmistetaan Suomessa, Uudenkaupungin ja Siilinjärven tehtailla. Niille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Lisätietoja: Jari Pentinmäki, jari.pentinmaki@yara.com, puh. 040 848 9061
………………………………………………………………………………………………
Yara tuottaa ratkaisuja kestävään maatalouteen ja ympäristön suojeluun. Lannoitteemme ja kasvinravitsemusosaamisemme auttavat tuottamaan ruokaa maapallon kasvavalle väestölle. Teollisuustuotteemme ja ympäristöratkaisumme vähentävät päästöjä ympäristöön, parantavat ilman laatua sekä tukevat turvallista ja tehokasta tuotantoa. Yaralla on myyntiä 150 maassa. Turvallisuus on meille ykkösasia.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä