Olet täällä

Suomi saamassa poikkeusluvan ekologisen alan kesantojen sadonkorjuuseen

Aiemman tiedotteen toimintaohjetta ylivoimaisen esteen käytöstä ei tarvitse enää noudattaa, Maaseutuvirasto tiedottaa.

Muutos johtuu siitä, että komissiosta saadun tiedon mukaan Suomelle, Ruotsille ja Portugalille ollaan heinäkuussa myöntämässä ekologisen alan kesantojen sadonkorjuuseen poikkeuslupa, joka mahdollistaa ylivoimaisen esteen menettelystä luopumisen. Ekologisen alan velvoite koskee vain Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Ahvenanmaan maakuntia. 

Poikkeusta hyödyntävän maatilan tulee vain ilmoittaa kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle ekologisen alan lohkot ja alat, joilta sato on korjattu tai joita on laidunnettu ennen 16.8.2018. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti viimeistään 20.8.2018. Maaseutuvirasto tarvitsee tiedot lohkoista ja aloista komissiolle tehtävää raportointia varten. Viljelijän ei tarvitse liittää ilmoitukseen muita tietoja tai perusteluja.

Sadonkorjuun saavat ekologiselta alalta tehdä sekä kotieläin- että kasvinviljelytilat. Ekologisen alan viherkesannon sadon korjaamisesta tai laidunnuksesta ei aiheudu tänä vuonna vähennyksiä viherryttämistukeen ja alat luetaan sadonkorjuusta huolimatta myös viljelyn monipuolistamisessa kesannoiksi. Kaikkia muita ekologiseen alaan liittyviä ehtoja on kuitenkin noudatettava.

 

Lähde: Maaseutuvirasto (Mavi)

Kommentit

Samankaltaista sisältöä