Kokemuksia kasvunsääteistä – Sonis suositukset

Viljan kasvunsääteiden oikea ja onnistunut käyttö vaatii hyvät suunnitelmat.

Viljan kasvunsääteiden oikea ja onnistunut käyttö vaatii hyvät suunnitelmat, joiden pohjalta voidaan kasvukauden aikana reagoida kasvuston kunnon ja kasvun mukaan. Annos, ajoitus ja olosuhteiden huomioiminen ovat ratkaisevia valintoja, kun tavoitteena on pitää vilja pystyssä puintiin asti. Oma suunnitelma tulevalle kasvukaudella kannattaa päivittää ja pitää mielessä aikaisempien vuosien kokemukset.

Katso oheinen video ja palauta mieleen viime kesän kokemukset Sonis -kasvunsääteen käytöstä ja korren vahvistuksen perusteet. Syngentan Antti Jaakkola käy läpi Soniksen käyttövinkit ja kokemukset kevätohralla, kevätvehnällä ja kauralla. Video on osa Viljelijän Avena Bernerin ParasSato-sarjaa.

Sonis sopii kasvunsäätöön syys- ja kevätvehnälle, ohralle, kauralle, rukiille ja ruisvehnälle, sekä timotein ja nurminadan siemenviljelyksille. Sen käyttöaika, mahdollisuus jaettuun käsittelyyn ja annos ovat joustavia viljan korrenkasvun alusta aina lippulehtivaiheeseen asti. Kauralla käyttö viimeistään lippulehden alkaessa tulla esille kasvuasteella BBCH 37.

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä. Huomioi kaikki varoituslausekkeet ja –merkit

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja