Lanta on maamiehen kultaa - Kuuntele uusin Maantasalla-podcastimme

Kohonneet lannoitteiden hinnat ovat herättäneet yhä suurempaa kiinnostusta lannan hyödyntämiseen ja sen hinnoitteluun, mihin aiheeseen pureutuu myös uusin podcastimme.

Tuoreimmassa Maantasalla-podcastin jaksossa vierailtiin Eurofins Viljavuuspalvelun tiloissa Mikkelissä ja keskusteltiin asiantuntija Virpi Saksan kanssa lanta-analyyseistä. Viime aikoina kohonneet lannoitteiden hinnat ovat saaneet kasvavan kiinnostuksen laajempaan lannan hyödyntämiseen lannoituksessa. Liikkeellä on ollut ajatuksia lannan ravinnemäärien mukaisesta hinnoittelusta ja ainut keino varmaan tietoon ravinteista on laboratorioanalyysi.

Lantaa käyttävillä ja tuottavilla tiloilla on oltava voimassa oleva lanta-analyysi, jonka uusimisväli on enintään viisi vuotta. Miten se otetaan ja lähetetään oikeaoppisesti? Miten ravinnemäärät lannassa ovat vaihdelleet 20 vuoden aikajänteellä 1990-luvun lopulta tähän päivään nähden?

Kuuntele uusin podcastimme alta tai täällä. Kaikki 17 Maantasalla -podcastin jaksoa löydät osoitteella farmit.net/podcast.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja