Olet täällä

Kuminakoin ruiskutusaika käsillä

Kuminakoi tuhoaa tehokkaasti kukinnot

Toukokuun lämpö on saanut satovuoden kuminat voimakkaaseen kasvuun. Lämpimillä paikoilla kukkavarret ovat kasvaneet ihan silmissä. Mikäli aiemmin keväällä teit havaintoja kuminalohkolla lentelevistä koiperhosista, on syytä olettaa, että toukkiakin on odotettavissa ja ruiskutus on ajankohtainen ihan lähiaikoina. 

Kun kukkavarsia on noussut tasaisesti ja ensimmäiset nuput ovat avautumassa, on hyvä aika ruiskuttaa kuminalohkot Karate Zeon -valmisteella (0,05-0,075 l/ha). Huomioi pölyttäjät ja ruiskuta vain klo 22 - 06 välisenä aikana.

Mikäli juolavehnäruiskutus on tekemättä, satovuosille poikkeusluvalla sallitun Targa Super 5 SC -valmisteen (3 l/ha) voi ajaa samalla kertaa tankkiseoksena.

Kuminan kukinta on alkamassa, ruiskutuksen aika on käsillä. Ruiskuta Karate Zeonilla, huomioi pölyttäjät!

 

Kumina on täydessä kukassa. Tarvittaessa ruiskutus vain Turexilla.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä