02.05.05

Farmit teemaposti 3/2005

Päivitä klubitietosi heti – Varmistat täsmäsääpalvelun jatkumisen! Täsmäsääpalvelun nykyinen käyttökausi päättyy 30. huhtikuuta. Päivitä klubitietosi ajan tasalle ja saat käyttöösi uuden sääpalvelukauden, 14.4.2006 asti! Tee päivitys seuraavasti: Kirjaudu klubiin ja mene ”Omat tiedot” -lomakkeelle. Korjaa avautuvalle lomakkeelle tarvittaessa esimerkiksi sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi.

Päivitä klubitietosi heti – Varmistat täsmäsääpalvelun jatkumisen!

Täsmäsääpalvelun nykyinen käyttökausi päättyy 30. huhtikuuta. Päivitä klubitietosi ajan tasalle ja saat käyttöösi uuden sääpalvelukauden, 14.4.2006 asti! Tee päivitys seuraavasti: Kirjaudu klubiin ja mene ”Omat tiedot” -lomakkeelle. Korjaa avautuvalle lomakkeelle tarvittaessa esimerkiksi sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi.

Kotimaista naudanlihaa tarvitaan kaupan tiskiin!

Kotimainen naudanliha myy erittäin hyvin tällä hetkellä. Pystyäksemme vastaamaan kuluttajien tarpeeseen ja pitämään ulkolaisen lihan pois tiskistä, tarvitsemme lisää lihaa. Ota yhteyttä teurasasioissa A-Tuottajien palvelunumeroon 020 472 7220 tai katso kotisivuiltamme www.a-tuottajat.fi alueesi hankintaedustaja. Noudamme tiistaihin mennessä ilmoitetut lypsylehmät useimmiten jo saman viikon aikana.

Nurmien rikkakasvitorjunta vaatii tarkkuutta

Kun nurmi perustetaan huolella ja pellosta on juolavehnä hävitetty ennalta, voidaan kasvukausien aikana pitää rikkakasvillisuus kurissa. Nurmen rikkakasvit alentavat nurmen kasvumahdollisuuksia ja saattavat aiheuttaa eläimillä jopa myrkytysoireita. Jotta torjunta onnistuisi, liikkeellä pitää olla oikeaan aikaan. Oikea ruiskutusaika on silloin, kun rikkakasvit ovat pienellä taimella. Eri nurmilohkoilla ruiskutusaika saattaa vaihdella rikkalajiston mukaan. Hierakalla, rönsyleinikillä ja voikukalla tämä on ruusukeasteella. Ruiskutusaika valitaan lohkolla eniten levinneen lajin mukaan.

Viljavuustutkimuksen tulokset sähköisesti

Viljavuustutkimuksen tulokset voi tilata toimitettavaksi ja maksettavaksi myös sähköisessä muodossa suoraan omalle tietokoneelle. Palvelu edellyttää Farmit-Klubin jäsenyyttä (=ilmainen rekisteröityminen), sekä voimassaolevaa Nordea-, Osuus- tai Sampo-pankin verkkopankkiyhteyttä. Sähköiset tulokset toimitetaan taulukkomuotoisina ja ne voidaan siirtää automaattisesti suunnitteluohjelmiin sekä tulostaa paperikopiona mapitettavaksi.

Lähde Farmit –matkalle Englantiin 14.6. – 16.6.2005

Päätutustumiskohteena on Cereals -ulkoilmanäyttely Cambridgeshiressä. Tapahtumassa esitellään vehnän ja ohran viljelyn lisäksi myös muiden kasvien, kuten sokerijuurikkaan ja herneen viljelyä. Työnäytöksissä esitellään uusimmat muokkaustekniikat ja yli 40 erillaista kasvinsuojeluruiskua. Tapahtuma on loistava paikka tehdä vertailua uusien tekniikoiden välillä! Cereals -näyttelyn järjestää Royal Agricultural Society of England.

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä –kilpailu alkaa

Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä (TOYF) on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n palkinto-ohjelma, jonka avulla halutaan korostaa nuorten, alle 40-vuotiaiden maaseutuyrittäjien työpanosta sekä kannustaa heitä kehittämään toimintaansa. Palkinto-ohjelman tavoitteena on rohkaista maaseudulla toimivia yrittäjiä kohtaamaan tulevaisuuden haasteita sekä herättää suuren yleisön mielenkiintoa maaseutuyrittäjyyttä

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja