Öljyhampun kylvösiementuotanto 2017

Lähde mukaan öljyhampun kylvösiemenen sopimusviljelyyn Trans Farmin kanssa. Suomalaisen öljyhampun kylvösiemenille on avautunut vientimahdollisuus ja kysyntä ylittää tarjonnan.

Hamppu on erikoisviljelykasvi, jonka tuotanto on vielä vähäistä Suomessa. Suomalaisen öljyhampun kylvösiemenille on kuitenkin avautunut vientimahdollisuus ja kysyntä ylittää tarjonnan. Öljyhampulle on lukuisia jalostusmahdollisuuksia ja sen markkinat ovat kasvavat. Lähde mukaan siis öljyhampun kylvösiemenen sopimusviljelyyn Trans Farmin kanssa, jos kylvösiemen tuotannon edellytykset täyttyvät.

Aiempi kokemus jonkin muun kasvilajin siementuotannosta on eduksi. Tällöin kylvösiementuotannon käytännöt ovat jo entuudestaan tuttuja. Siementuotantotila ei saa olla hukkakaurarekisterissä. Minimissään sopimus tehdään 10 hehtaarin pinta-alalle.

Hamppu on yksivuotinen, paalujuurinen putkilokasvi. Ominaistuoksultaan vahva kasvi tuottaa kasvukaudella suuren kasvimassan. Öljyhampun arvo on sen ravinteikkaassa siemensadossa.

Kaksikotinen hamppu kasvaa 1,5 - 2,0 metriseksi. Se kylvetään toukokuussa lämpimään ja kosteaan maahan. Hamppu itää noin viikon kuluessa. Nopeakasvuinen kasvi kukkii noin kuukauden kuluttua kylvöstä, sato korjataan 120 - 130 vuorokauden kuluessa. Öljyhamppu viihtyy parhaiten multavilla ja hikevillä mailla.

Trans Farm Oy sitoutuu ostamaan Eviran hyväksymät kylvösiemenerät.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Trans Farmille puhelimitse 019-779620 tai sähköpostitse [email protected]

Lue lisää öljyhampun viljelystä:

Hyötyhamppu-hanke

Öljyhampun viljelyopas

Finola® -öljyhampun jalostajan kotisivu

Eviran ohjeet siemenviljelystä

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja