Tarkennus uutiseen koskien juolavehnän torjuntaa ennen puintia

Farmitissa julkaistiin tämän viikon maanantaina (13.8.2012) uutinen "Juolavehnän torjunta ennen puintia", jossa kerrottiin rehuohralla ja rehukauralla sekä rypsillä ja rapsilla juolavehnän torjunnasta glyfosaatilla ennen puintia. Tässä uutisessa tarkennusta asiaan.

Farmitissa julkaistiin tämän viikon maanantaina (13.8.2012) uutinen "Juolavehnän torjunta ennen puintia", jossa kerrottiin rehuohralla ja rehukauralla sekä rypsillä ja rapsilla juolavehnän torjunnasta glyfosaatilla ennen puintia.

Uutinen on kiinnostanut monia. Juolavehnän torjunnan kannalta paras mahdollinen ajankohta on tehdä ruiskutus juuri ennen puintia. Selkeät juolavehnäpesäkkeet on helppo havaita ja ruiskutus voidaan kohdistaa niihin. Ainetta säästyy ja näin myös kustannuksia.

Ennen puintia tehtävä glyfosaattiruiskutus on Suomessa hyväksytty rehuohralla ja -kauralla sekä rypsillä ja rapsilla.

Rehuviljan ja öljykasvien ostajilla voi kuitenkin olla sopimuksissaan ehto, joka kieltää glyfosaatin käytön ennen puintia. Silloin on kyseessä ostajan ja myyjän välien asia, jota tietenkin pitää noudattaa. Pitää myös huomioida, että kaikilla glyfosaattivalmisteilla ei ole hyväksyntää kasvustokäsittelyyn ennen sadonkorjuuta.

Juolavehnäpesäke rehuohrassa 6.8.2012

Sama juolavehnäpesäke 16.8.2012.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja