Ekojärjestelmätuen ja ympäristökorvauksen täydentävä haku auki – haku vain lomakkeella

Ruokavirasto on avannut täydentävän peltotukien haun, joka koskee vuoden 2023 ekojärjestelmätuen talviaikainen kasvipeite -toimenpidettä sekä ympäristökorvauksen kiertotalouden edistäminen-, valumavesien hallinta- ja lintupellot-toimenpiteitä. Haku ei ole auki viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa vaan toimenpiteitä voi hakea lomakkeella 469M, joka pitää palauttaa viimeistään 27.2.2024.

Viljelijät voivat täydentää viime vuoden peltotukien hakemuksiaan, jos jokin edellä mainituista toimenpiteistä on jäänyt hakematta. Puuttuvia toimenpiteitä voi hakea Ruokaviraston lomakkeella 469M. Lomake on palautettava kuntaan viimeistään 27.2.2024. Täytetty ja allekirjoitettu lomake on mahdollista lähettää kuntaan myös sähköpostitse.

Haku ei ole auki viljelijöiden verkkoasiointipalvelu Vipussa. Viljelijät voivat kuitenkin tarkistaa Vipu-palvelusta, mitä toimenpiteitä ovat hakeneet peltotukien haussa vuonna 2023.

Täydentävä haku poikkeuksellista

Vuoden 2023 peltotukien haun päättymisen jälkeen on ilmennyt, että osalla viljelijöistä on jäänyt hakematta ekojärjestelmätuen ja ympäristökorvauksen toimenpiteitä, joita he olisivat voineet valita. Siksi Ruokavirasto antaa poikkeuksellisesti mahdollisuuden hakemuksien täydentämiseen.

Lisätietoja Ruokaviraston uutiskirjeestä sekä kuntien maaseutuviranomaisilta.


Lähde: Ruokavirasto (Koko uutinen täällä.)

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja