18.11.11

Karjatilan rehukustannuksia voidaan selvästi vähentää

Karjatiloilla on mahdollisuuksia vähentää rehukustannuksia jopa 30% hyödyntämällä entistäkin paremmin uutta tekniikkaa ja uusia ruokintamenetelmiä.

Karjatiloilla on mahdollisuuksia vähentää rehukustannuksia jopa 30% hyödyntämällä entistäkin paremmin uutta tekniikkaa ja uusia ruokintamenetelmiä.

Nurmen hoito ja täydennyskylvö lisäävät satotasoa, alentavat lannoituskustannuksia ja pidentävät nurmien uudistamisväliä. Menetelmän käyttöönotto vaatii uudenlaista ajattelua ja koneistusta, mutta samalla antaa mahdollisuuksia luopua monista kustannuksia lisäävistä toimenpiteistä. Menetelmän käyttö on Suomessa vielä niin nuorta, ettei kaikkia hyötyjä vielä edes tunneta tarkasti.

Seosrehuruokinnan yleistyminen antaa mahdollisuuksia hyödyntää erityyppisiä säilörehukasveja. Käytännössä on todettu, että esimerkiksi nurmisäilörehun täydentäminen kokoviljasäilörehulla lisää säilörehun kokonaissyöntiä 10 %. Myös palkokasvit ja murskevilja tarjoavat paljon uusia mahdollisuuksia. Vaihtoehtoisia säilörehukasveja hyödyntämällä voidaan tuottaa kotoisesti entistäkin suurempi osa tarvittavasta kokonaisrehumäärästä.

Tulevaisuuden navettaratkaisut alentavat investointikustannuksia ja vähentävät työmenekkiä ratkaisevasti. Katetun tilan tarve uusissa ratkaisuissa vähenee, kantavat rakenteet voivat olla kevyempiä ja työtä säästyy, koska ape voidaan jakaa kerran päivässä laadun kärsimättä.

Hiven Oy, Oy Ekotjänst Lindgård Ab ja Dairytec järjestävät tällä teemalla seminaarisarjan loppusyksyn ja alkutalven aikana seuraavasti:

24.11.Hotelli Iso-Valkeinen, Kuopio
7.12.Hotell Polaris, Edsevö (på svenska)
8.12.Hotelli Käenpesä, Ylivieska
12.1.Sokos Hotelli Vaakuna, Mikkeli
16.2.Rantasipi Forssa, Forssa

Seminaarien ohjelma on kaikilla paikkakunnilla seuraava:

10.00Nurmen hoito, Boris Lindgård / Hannu Keskinen
11.00 Vaihtoehtoiset säilörehukasvit, Siim Older
12.00Lounas
13.00Erilaisten säilörehukasvien biologinen säilöntä, Heikki Harismaa
14.00Tulevaisuuden navettaratkaisut, Jouni Pitkäranta
15.00Kahvi

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

TERVETULOA!


Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja