15.03.24

Hyviä uutisia perunanviljelijöille - uusi fungisidi markkinoille!

Suomen markkinoille on hyväksytty uusi BASF:n peittausaine perunalle.

Allstar® on siemenperunoiden käsittelyyn tarkoitettu fungisidi. Sillä on monivuotisissa kokeissa todistettu erinomainen teho perunaseittiin (Rhizoctonia) ja se torjuu myös harmaahilsettä ja mustapistetautia.

Allstarin tehoaineena on BASF:n kehittämä Xemium®, joka kuuluu SDHI-tehoaineiden ryhmään.

Kolme käyttötapaa

Allstarin käyttö on hyvin joustavaa. Se on markkinoiden ainoa perunan peittausaine, jota voidaan käyttää kolmella eri tavalla: mukuloiden käsittelyyn rullapöydällä ennen istutusta, siemenperunoiden peittaukseen istutuksen yhteydessä tai perunapenkin ja mukuloiden käsittelyyn in furrow-menetelmällä.

“In furrow-menetelmässä Allstarilla ruiskutus voidaan tehdä suoraan istutusvakoon mukuloiden päälle. Se on kannattavaa, jos pellossa on perunaseittitartunta”, selittää BASF:n erikoiskasvien Crop Manager Tone Larsen.

Laadukkaampaa satoa turvallisesti

Allstaria on helppo käyttää ja se toimii kaikkien yleisten perunan peittauslaitteistojen kanssa. Se on hellävarainen perunan mukuloille eikä vaikuta siemenperunaan.

“Emomukulat hajoavat peltoon kuten käsittelemättömät, eikä niitä tarvitse noston yhteydessä erotella sadosta”, selittää Larsen.

Allstar-käsittelyn ansiosta perunakasvusto taimettuu nopeammin ja tasaisemmin. Torjumalla perunaseittiä, harmaahilsettä ja mustapistetautia tehokkaasti Allstarin avulla parannetaan perunasadon laatua ja siten kasvatetaan myös markkinoitavan sadon määrää.

“Lisäksi Allstar antaa joustavuutta perunan muuhun kasvinsuojeluun. Tasaisen taimettumisen ansiosta esimerkiksi rikkatorjunnan ajoittaminen on helpompaa”, vinkkaa Larsen.

Allstar on BASF:n tuote, jälleenmyyjänä toimii Viljelijän Berner.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja