Miten kylvöt ja sadonkorjuu ovat edenneet maailmalla?

USA:ssa kasvuolosuhteet ovat olleet hyvät ja kevättyöt ovat edenneet nopeasti. USA:n maatalousministeriö USDA:n mukaan yli 75 % on kylvetty jo viime viikolla.

Maailman vilja- ja öljykasvitilanne

USA:ssa kasvuolosuhteet ovat olleet hyvät ja kevättyöt ovat edenneet nopeasti. USA:n maatalousministeriö USDA:n mukaan yli 75 % on kylvetty jo viime viikolla. Venäjällä sääolosuhteet ovat olleet suotuisat. Venäjällä ja Ukrainassa vehnän tuotantoennusteita onkin nostettu.

Brasiliassa kuivuus on verottanut toisen maissisadon kasvua. Talvisadon ennustetaan jäävän alhaiseksi. Argentiinassa soijasta on korjattu vasta 55 %, kun viime vuonna tähän aikaan vastaava luku oli jo yli 80 %. USA:ssa pohditaan maissin korvaamista soijalla. Globaalit soijavarastot todennäköisesti supistuvatkin tulevalla kaudella.

Euroopan unionin viljamarkkinat

EU:n vehnätase tulee olemaan kutakuinkin tasapainossa kaudella 2016/17. Maissin hinnan nousu on lisännyt rehuvehnän kysyntää. Vaikka vehnän hinta on maailmanmarkkinoilla noussut, EU:n vehnä on pysynyt kilpailukykyisenä. Ohraa on paljon varastoissa EU:ssa ja maailmalla.

Lähde: USDA, VYR

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja