13.02.15

Nuoret urakoivat MM-hiihdoissa Kazakstanissa

Suomen joukkue päätti nuorten MM-hiihdot Kazakstanin Almatyssa miesten 4x5 kilometrin viestin neljänteen sijaan. Joukkue hiihti järjestyksessä Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Waltteri Vinkanharju ja Joni Mäki.

Suomen joukkue päätti nuorten MM-hiihdot Kazakstanin Almatyssa miesten 4x5 kilometrin viestin neljänteen sijaan. Joukkue hiihti järjestyksessä Lauri Vuorinen (kuvassa vasemmalla), Lauri Lepistö, Waltteri Vinkanharju ja Joni Mäki.

Miesten viesti oli Ranskan ja Venäjän taistelu, joka ratkesi vasta ankkuriosuuden loppupuolella. Venäjän ankkuri Alexei Chervotkinin iskuun ei Ranska pystynyt vastaamaan, ja Venäjä vei mestaruuden 17,3 sekunnin erolla. Norja oli kolmas. Suomi hävisi Venäjälle 2.05,5 minuuttia, pronssi jäi noin minuutin päähän.

"Tänään oli riittävän hyvä veto. Tiukkaa teki mutta piti taistella hyvät lähtökohdat pojille. Sukset toimivat tänään erinomaisesti. Kisat menivät täällä ehkä hiukan alakanttiin, mutta sprintti oli hyvä, kuudenteen sijaan olen tyytyväinen", Lauri Vuorinen sanoi.

Suomen hiihtäjien paras sijoitus henkilökohtaisissa kilpailuissa oli Lauri Vuorisen kuudes sija sprintissä.

"Täällä hiihdettiin hyvät nuorten MM-kisat. Taso oli kova, ja kovakuntoisimmat pärjäsivät parhaiten. Suomen joukkueen parhaita suorituksia olivat poikien viesti ja poikien sprintti. Normaalimatkoilla hiihtäjämme ovat vielä perässä ikäluokan kansainvälistä kärkeä. Keskeisintä jatkossa on keskittyä kestävyysharjoitteluun ja kovien maastojen hyödyntämiseen läpi vuoden", valmentaja Jussi Piirainen sanoi.

Lähde: Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon uutiset

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja