Olet täällä

Kansallisten peltotukien ja luonnonhaittakorvauksen maksut aikaistuvat

Maaseutuvirasto (Mavi) aikaistaa kansallisten peltotukien ja luonnonhaittakorvauksen loppumaksua kuukaudella, kun maksut siirtyvät joulukuulta marraskuulle, Mavin tiedotteessa kerrotaan. Marraskuussa maksuun tulevat myös ympäristökorvauksen ja eläinten hyvinvointikorvauksen ennakot.

Yhteensä tänä vuonna haettuja viljelijätukia maksetaan maatiloille marraskuun aikana noin 330 miljoonaa euroa.

 

Ympäristökorvaus maksuun 16.11.

Ympäristökorvauksen maksaminen alkaa 16.11. Ennakot maksetaan sekä ympäristösitoumuksen että -sopimusten perusteella.

Ennakkoa tulee sitoumusten perusteella maksuun yhteensä noin 185 miljoonaa euroa. Ennakkona maksettava osuus on 85 prosenttia ympäristökorvauksen kokonaismäärästä.

Vuosien 2014–2020 alkuperäiskasvien ylläpitosopimuksen perusteella maksettava korvaus sekä aiempien ohjelmakausien erityistuet tulevat maksuun kokonaan.

 

Eläinten hyvinvointikorvausten ennakot maksuun 23.11.

Eläinten hyvinvointikorvauksen ennakot maksetaan 23.11. alkaen. Ennakkoa maksetaan eläintiloille yhteensä noin 28 miljoonaa euroa.

Sika- ja siipikarjatiloille maksetaan puolet vuoden 2017 korvauksesta tilan ilmoittaman eläinmäärän perusteella. Nauta-, lammas- ja vuohitilat saavat korvauksen 1. tammikuuta ja 30. kesäkuuta väliseltä ajalta eläinrekistereihin kertyneiden eläinyksikköjen perusteella.

Hyvinvointikorvauksen loppuosa tulee maksuun kesäkuussa 2018.

 

Luonnonhaittakorvaus ja kansalliset peltotuet maksuun 23.11.

Luonnonhaittakorvauksen loppumaksu ja kansalliset peltotuet päästään aloittamaan aikaistetusti 23.11.

Luonnonhaittakorvausta maksetaan yhteensä noin 75 miljoonaa euroa. Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotukset maksetaan eläintiloille toukokuussa 2018.

Marraskuussa tulee maksuun myös kansallisesti rahoitetut peltotuet 23.11. alkaen sekä lisäksi metsämarjojen ja -sienten varastointituki 9.11. alkaen.

 

Viljelijät saavat maksuja tileilleen ensimmäisestä maksupäivästä lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja. Vipu-palvelusta voi tarkistaa maatilalleen maksetut tuet.

 

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Samankaltaista sisältöä