Olet täällä

Juolavehnän torjunta satovuoden kuminalla on nyt

Juolavehnän torjunta satovuoden kuminalla on nyt

Juolavehnä on saunakukan lisäksi paha rikkakasvi kuminan viljelyssä. Kumina häviää kilpailun tilasta ja ravinteiden hyödyntämisestä juolavehnälle. Lajittelutappiot voivat olla suuria kuminatehtaalla. Tappiot ovat suuria sekä pellolla että tehtaalla ja käyvät kalliiksi viljelijälle.

Juolavehnä on tässä kasvustosta helposti torjuttavissa kuminasta Targa Superilla.Jos satovuoden lohkosi juolavehnätilanne on epäselvä tai et ole tarkastanut lohkoja juolavehnästä, tee se heti. Juolavehnä on nyt hyvin näkyvissä ja kumina ei peitä vielä liikaa kasvustoa. Viikon loppupuoli ja ensi viikko sopivat vielä ajallisesti hyvin juolavehnän torjuntaan. Suurimassa osassa maassa kosteutta on riittävästi ja lähipäivien sade-ennusteet pitävät ilman kosteuden suurena mikä on eduksi tehon kannalta. Samalla myös hukkakauraan saadaan erinomainen teho.

Targa Super 5 SC valmiste on rekisteröity kuminalle sekä kylvö- että satovuoden juolavehnän ja hukkakauran torjuntaan. Valmisteen käyttökokemukset ovat erinomaisia ja hyvä teho tunnetaan viljelijöiden piirissä. Viljelijän Avena Berner on testannut ja vahvistanut valmisteen tehot Suomen oloissa. Tankkiseoksella Targa Super 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha tai yksinään Targa Super 5 SC annoksella 3,0 l/ha saadaan varma teho juolavehnään satovuoden kuminasta. Ruiskuta Targa Super 5 SC kuitenkin kuiville lehdille, hyvä sateenkesto saadaan yhdessä tunnissa ja kaikkein paras kahdessa tunnissa. 

Targa Superin 56 vuorokauden varoaika on syytä huomioida, ruiskutus tulee tehdä ennen kukintaa. Kannattaa vielä tarkistaa lajikkeen kasvuaika ja valmistumisen nopeus sekä varisemisen herkkyys. Riski varoajan ylittymiselle lajikkeilla, joiden kasvuaika on pidempi, valmistuvat hitaasti ja ovat vähemmän herkkiä siementen varisemiselle, on pieni. Tällöin pieni ruiskuttamisen viivästyminen ei pitäisi nostaa riskiä sille, että sadosta löytyy tehoaineen jäämiä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä