Olet täällä

Herukan kasvitautitorjunta

Herukat ovat tulleet tai ovat juuri tulossa kukinta-asteelle. Kasvitautien torjunta tehdään n. viikko ennen kukintaa, kukinnan aikana sekä n. viikko kukinnan jälkeen.

Euparen M on monipuolinen valmiste. Se tehoaa hyvin mm. härmään, varistetautiin, harmaalaikkuun ja harmaahomeeseen. Euparen M kannattaa ruiskuttaa ennen ja jälkeen kukinnan. Euparen M:n käyttömäärä on 2,5 – 3 kg/ha sekoitettuna 1000 – 1200 l vettä.

Herukan ja karviaisen härmän torjuntaan sopii myös Candit. Candit'in käyttömäärä on 0,2 kg/ha. Ruiskutukset kukinnan alusta alkaen 7 - 14 vuorokauden välein kukinnan päättymiseen asti.

Harmaahome pilaa kukkia ja sen torjunta-aika on kun herukka kukkii. Teldor on erikoisaine harmaahomeen torjunnassa. Käyttömäärä 1,5 kg/ha.

Herukan kasvitautiruiskutuksiin kannattaa lisätä Silwet Gold erikoiskiinnitettä, joka varmistaa, että ruiskutusneste leviää tasaisesti koko kasvustoon. Kiinnitettä käyttämällä voidaan vesimäärää vähentää 30 – 40 % normaalimäärästä. Silwet Goldin käyttömäärä on 0,025 – 0,05 % vesimäärästä (= 0,15 – 0,3 l Silwet Goldia / 600 l vettä).


Herukan härmä

Herukan harmaalaikkutauti

 

Samankaltaista sisältöä