Olet täällä

Nurmien rikkatorjunnan aika alkaa olla nyt!

Nurmien rikkatorjunnan aika alkaa olla nyt!

Viime viikkojen lämmin sää on saanut rikkakasvit lähtemään voimakkaaseen kasvuun. Varaudu nurmien rikkatorjunnassa tavanomaista aikaisempaan ruiskutukseen, sillä paras aika nurmien rikkatorjuntaan on heti kasvun alettua. Esimerkiksi nurmien yleisen rikkakasvin, voikukan, torjunta tulee tehdä ennen kuin kukkavarsi lähtee kasvamaan. Myös peltokanankaalin torjunnassa riittävän aikainen ruiskutus on erittäin tärkeää hyvän tehon saamiseksi. Yleensä nurmien rikkatorjuntaa tehdään toukokuun ensimmäisellä-toisella viikolla, mutta nyt torjuntaan kannattaa varautua vapun molemmin puolin.

Cleave annoksella 1,5-1,8 l/ha torjuu varmasti voikukan. Valmiste sisältää paljon fluroksipyyriä, jonka ansiosta teho hierakkaan on erinomainen. Myös leinikkiin ja peltokanankaaliin saadaan hyvä teho. Kaiken kaikkiaan valmisteella on laaja-alainen teho. Cleavea voi käyttää pohjavesialueilla. Cleave sopii apilattomille nurmille. Apilapitoisilla nurmilla voidaan käyttää Gratil 20-30 g/ha + Sito Plus 0,1 l/ha, jos ruiskutusta seuraavan niiton apilasato voi olla alhaisempi. Apilan kasvu palautuu loppukesään mentäessä.

 

 

 

 

Torju voikukka viimeistään tässä vaiheessa.

Kommentit

JesseK

Myrkyt ovat hyönteiskannalle vaarallisia!

Mehiläiset pitävät voikukista. Onko torjunta todella tarpeellista?

Samankaltaista sisältöä