Kemira GrowHow ja A-Tuottajat lujittavat yhteistyötä

A-Kasvuohjelma parantaa lihantuotannon kannattavuutta

Kemira GrowHow ja A-Tuottajat ovat solmineet yhteistyösopimuksen lihaketjun kannattavuuden parantamiseksi. Yhteistyössä kehitetään A-Tuottajien sopimusviljelijöille A-Kasvuohjelma, joka on räätälöity lihatilan rehuntuotannon tarpeista.

Kemira GrowHow on kasvinviljelyn osaaja ja A-Tuottajilla on hallussa ruokinnan ja lihantuotannon osaaminen. Kemira GrowHow ja A-Tuottajat yhdistävät erikoisosaamisensa ja kehittävät lihantuottajille räätälöidyn A-Kasvuohjelman. Kasvuohjelman tarkoituksena on tuottaa tiloilla laadukasta kotoista rehua eläinten ruokintaan kustannustehokkaasti käyttämällä Kemira GrowHow’n palveluita ja tuotteita. A-Kasvuohjelma palvelee ensisijaisesti A-Tuottajien sopimustuottajia mutta myös laajemmin koko lihanjalostusketjua.

Laadukas rehu ja korkea sato ovat perustana lihantuotannon kannattavuudelle

Atrialaisen lihaketjun tavoitteena on kansainvälinen kilpailukyky sian, naudan ja siipikarjanlihan tuotannossa. Laadukkaat rehut ja edullinen rehuyksikköhinta ovat lihatilan hyvien tulosten perustana navetassa ja sikalassa. Sikatila tavoittelee painavalla viljalla tuottavuutta: 25 sikaa emakkoa ja vuotta kohti ja lihasioilla kilon kasvunopeutta päivässä. Teurasnautojen kasvatuksessa raskas ruho ja nopea kasvu tuovat hyvän kannattavuuden.

A-Kasvuohjelmassa viljan satotavoite on 5000 kg/ha. Viljan tärkein laatutavoite on korkea hehtolitrapaino, esimerkiksi ohralla vähintään 66 kg. Vastaavasti nurmen satotavoite on 6500 ry/ha. Sadon laadussa tavoitteena on hyvä sulavuus eli D-arvo vähintään 68.

Tuottamalla tehokkaasti laadukasta kotimaista raaka-ainetta luodaan lisäarvoa koko lihanjalostusketjuun, toteavat sopimuksen osapuolet.

Oppimista käytännönläheisesti pellon pientareella

A-Kasvuohjelmassa viljelyoppeja testataan kasvuohjelmatiloilla, joita tänä vuonna on yhteensä 19 lihatilaa eri puolilla Suomea. Koetiloilla viljellään kasvuohjelmalohkoja, joilla nähdään viljelytoimien vaikutus sadon määrään ja laatuun. Kasvuohjelmaan pääsee tutustumaan pellonpiennartilaisuuksissa kesäkuun aikana. Tulevan talvikauden aikana A-Kasvuohjelman kokemuksia ja oppia jaetaan sopimustuottajien tilaisuuksissa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Gröhn, A-tuottajat Oy, puh. 0400 684 224
Johtaja Timo Kirjavainen, Kemira GrowHow Oyj, puh. 050 552 1542

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja