Kirppojen torjunta lantulla

Osa lantuista on jo kylvettu ja taimelle tulo lähestyy. Myös tuholaiset aktivoituvat ennen pitkää. Kirpat ovat 2 - 3 mm pitkiä kiiltävän mustia tai keltajuovaisia kovakuoriaisia. Lajeja on useita mm. mustakirppa, tasajuovakirppa, aaltojuovakirppa ja mutkajuovakirppa. Aikuiset kirpat aiheuttavat vioitusta lantun ja muiden ristikukkaisten kasvien taimille syömällä kuoppia ja reikiä lehtiin. Juuri taimettumisvaiheessa oleva lanttu on suuressa vaarassa menehtyä ilman oikea-aikaista torjuntaa.

Osa lantuista on jo kylvettu ja taimelle tulo lähestyy. Myös tuholaiset aktivoituvat ennen pitkää. Kirpat ovat 2 - 3 mm pitkiä kiiltävän mustia tai keltajuovaisia kovakuoriaisia. Lajeja on useita mm. mustakirppa, tasajuovakirppa, aaltojuovakirppa ja mutkajuovakirppa.

Aikuiset kirpat aiheuttavat vioitusta lantun ja muiden ristikukkaisten kasvien taimille syömällä kuoppia ja reikiä lehtiin. Juuri taimettumisvaiheessa oleva lanttu on suuressa vaarassa menehtyä ilman oikea-aikaista torjuntaa.

Pyretroidivalmisteet ovat tehokkaita kirppojen torjunnassa; Fastac 0,2 - 0,4 l/ha, Mavrik 0,2 l/ha tai Sumi Alpha 0,2 - 0,3 l/ha.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja