Olivin voitti KM:n satokilpailun

Olivin voitti KM:n satokilpailun Olivin-syysvehnä voitti Käytännön Maamiehen tämänvuotisen satokilpailun. Kisan voittaja, Pasi Järvinen sai Olivinista Perniössä 9632 kiloa hehtaarilta. Parhaimmissa tähkissä oli 70 jyvää, ja keskiarvokin oli 55. Hän oli Olivinin tähkäkokoon erittäin tyytyväinen. 'Tälläisia tähkiä en ole saanut koskaan aiemmin'toteaa Pasi Järvinen Käytännön Maamiehen numerossa 13/2004.

Olivin voitti KM:n satokilpailun

Olivin-syysvehnä voitti Käytännön Maamiehen tämänvuotisen satokilpailun. Kisan voittaja, Pasi Järvinen sai Olivinista Perniössä 9632 kiloa hehtaarilta.

Parhaimmissa tähkissä oli 70 jyvää, ja keskiarvokin oli 55. Hän oli Olivinin tähkäkokoon erittäin tyytyväinen. 'Tälläisia tähkiä en ole saanut koskaan aiemmin'toteaa Pasi Järvinen Käytännön Maamiehen numerossa 13/2004.

Olivin on tunnetusti erittäin satoisa. Satoisana ja lujakortisena lajikkeena se pystyi hyödyntämään runsaankin typpilannoituksen lakoutumatta. Satotasokilpailun voittaja käytti 199 kiloa typpeä hehtaarille ja Olivin pystyi hyödyntämään sen mainiosti. "Olivin piti kortensa pystyssä jopa päisteissä, missä oli hieman päällekkäistä kylvöä", sanoo Järvinen.

Olivinia edustaa Suomessa Kemira GrowHow ja sitä myy Tilasiemen ja Raisio Yhtymä.

Lisätietoja Olivinin Kasvuohjelmasta löytyy Farmitin lajikeet-sivustolta vehnän alta.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja