Prestigen jyväkoko takaa käyttölaadun

Prestige on uusi Suomessa viljeltävä kaksitahoinen mallastyypin ohralajike. Parhaillaan Prestige on mukana teollisen mittakaavan mallastuskokeissa, jonka jälkeen sitä voidaan hakea Suomen kansalliselle lajikelistalle. Englannin lisäksi se kuuluu parhaimpiin mallasohralajikkeisiin muun muassa Saksassa, Ranskassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Prestige on jo syrjäyttänyt Barken Euroopan suosituimpana mallasohrana.
Prestige on uusi Suomessa viljeltävä kaksitahoinen mallastyypin ohralajike.

Parhaillaan Prestige on mukana teollisen mittakaavan mallastuskokeissa, jonka jälkeen sitä voidaan hakea Suomen kansalliselle lajikelistalle.

Englannin lisäksi se kuuluu parhaimpiin mallasohralajikkeisiin muun muassa Saksassa, Ranskassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Prestige on jo syrjäyttänyt Barken Euroopan suosituimpana mallasohrana.

Prestige on yksi suurijyväisimmistä kaksitahoisista ohralajikkeistamme. Virallisissa lajikekokeissa sen tuhannen jyvän paino on ollut lähes 50 grammaa. Suurella tuhannen siemenen painolla on yhteys Prestigen korkeaan täysjyväprosenttiin. Prestigen valkuaispitoisuus on lajikkeiden keskiarvoa.

Prestigen keskimääräinen kasvuaika on virallisissa lajikekokeissa ollut 90 vuorokautta.

Prestigen korsi on vahva. Lujakortisuus mahdollistaa voimaperäisen viljelyn sekä hyvälaatuisen sadon vaikeinakin syksyinä.

Viljelyyn panostus kannattaa

Prestigen härmän ja rengaslaikun kestävyys on hyvä. Erityistä alttiutta viirutaudille ei ole esiintynyt. Verkkolaikun kestävyys on kohtalainen.

Prestige on osaavan ja viljelyyn panostavan isännän lajike. Sillä on potentiaalia tuottaa suuria satoja, kun viljelytoimet tehdään kunnolla ja huolellisesti. Se hyötyy selkeästi voimaperäisestä viljelystä.

Prestige-ohran siementä myy Tilasiemen Oy. Tilasiemen tekee mallassopimuksia, samoin Raisio Yhtymä omien sopimusviljelijöidensä osalta. Viking Malt ostaa myös mallaslaadun täyttävän tavaran.

Prestige -ohran edustaja Suomessa on Kemira GrowHow.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja