Rikkakasviruiskutukset ajankohtaisia

Etelä-Suomessa rikkakasvien torjuntaruiskutukset rukiilla ja nurmella alkavat olla ajankohtaisia. Viileässä säässä syysvehnät vielä pensovat ja rikkakasvitorjunnalla ei ole kiirettä. Sääennusteen perusteella nyt viikonvaihteessa ja alkuviikolla on hyviä ruiskutuskelejä Länsi-Suomessa. Yöhallojakaan ei ole luvassa. Itä-Suomessa on syytä varautua mahdolliseen sateeseen. Ruiskutuksen jälkeen tulee olla poutaa vähintään kaksi tuntia.
Etelä-Suomessa rikkakasvien torjuntaruiskutukset rukiilla ja nurmella alkavat olla ajankohtaisia. Viileässä säässä syysvehnät vielä pensovat ja rikkakasvitorjunnalla ei ole kiirettä.

Sääennusteen perusteella nyt viikonvaihteessa ja alkuviikolla on hyviä ruiskutuskelejä Länsi-Suomessa. Yöhallojakaan ei ole luvassa. Itä-Suomessa on syytä varautua mahdolliseen sateeseen. Ruiskutuksen jälkeen tulee olla poutaa vähintään kaksi tuntia.

Nurmilla on erityisesti peltokanankaali ja voikukka ovat runsastuneet. Molempien torjunta tulee tehdä ennen niiden kukintaa. Tarkista nyt nurmilohkojen rikkakasvitilanne.

Lue lisää peltokanankaalin torjunnasta!



Viime torstai-iltana Nummi-Pusulassa Bernerin koetoiminnassa torjuttiin rikkakasveja nurmilta ja samana iltana Somerolla viljelijä torjui rikkakasvit rukiilta

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja