Syysviljat vihertävät

Syysviljojen kylvöala jäi viime syksynä valitettavan pieneksi vaikeista kylvöolosuhteista johtuen. Myös talvi koetteli oraita. Marraskuussa maa kyllä sopivasti routautui, mutta myöhemmin useat lumi- ja vesisateet sulattivat kokonaan jäätyneen maan. Keskitalvella satoi sulaan maahan uutta lunta. Onneksi talven kylmimmän kuukauden, maaliskuun pakkasissa, routa pystyi etenemään lumen läpi.
Syysviljojen kylvöala jäi viime syksynä valitettavan pieneksi vaikeista kylvöolosuhteista johtuen. Myös talvi koetteli oraita.

Marraskuussa maa kyllä sopivasti routautui, mutta myöhemmin useat lumi- ja vesisateet sulattivat kokonaan jäätyneen maan. Keskitalvella satoi sulaan maahan uutta lunta. Onneksi talven kylmimmän kuukauden, maaliskuun pakkasissa, routa pystyi etenemään lumen läpi.

Viime päivien lämpimien kevätsäiden sulattaman lumen alta on paljastuneet kauniin vihreät oraat. Jos nyt jatkossa ei tule poikkeuksellisen suuria lämpötilavaihteluja, on orailla toukokuun alusta alkaen hyvät kasvuedellytykset.


Lumen alta vapautunutta syysvehnää Somerolla 5.4.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja