Syysviljojen korrensäätely rikkaruiskutusten yhteydessä

Tänä vuonna on syysviljoja kylvössä melko vähän. Kylvetyt kasvustot ovat kuitenkin talvehtineet hyvin ja on aika aloittaa korrensäätely. Aikainen käsittely tehdään yleensä yhdessä rikkaruiskutusten kanssa. Paras teho saadaan korrensääteestä viljan 1-solmuasteella yksinään ruiskutettuna. Silloin kannattaa lisätä seokseen 0,3- 0,5 l kostutusainetta/ 200 l vettä.

Tänä vuonna on syysviljoja kylvössä melko vähän. Kylvetyt kasvustot ovat kuitenkin talvehtineet hyvin ja on aika aloittaa korrensäätely. Aikainen käsittely tehdään yleensä yhdessä rikkaruiskutusten kanssa.

Paras teho saadaan korrensääteestä viljan 1-solmuasteella yksinään ruiskutettuna. Silloin kannattaa lisätä seokseen 0,3- 0,5 l kostutusainetta/ 200 l vettä.

Sopivia tuotteita ovat Korrenvahvistaja CCC ja Korrensääde 5C. Käyttömäärä on CCC:llä rukille 1,5-2 l/ha ja syysvehnälle 1-2 l/ha ja 5 C:llä rukille 2,5- 3,3 l/ha ja syysvehnälle 1,5 - 3,3 l/ha. Näitä tuotteita saa ruiskuttaa syysviljoille 30.5 asti.

Reheville kasvustoille voi olla tarpeen toistaa korrensäätely lippulehtivaiheessa. Tällöin käytetään Ceronea, Terpalia tai Moddusta. Silloin alennetaan käytettävän torjunta-aineen määrää käyttöohjeen mukaisesti.

Rukiin kasvuaste oli 24.5. 43 Vihdin Kotkaniemessä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja