Vihannespunkkeja mansikalla

Lunta oli viime vuonna paikoin runsaasti myös Etelä-Suomessa ja punkit saivat talvehtivat lumen suojissa. Lämpö on saanut punkit liikkeelle. Erityisesti harson alla on havaittu runsaasti vihannespunkkeja. Tarkasta tuholaistilanne ja torju punkit tarvittaessa. Talvehtineet punkkinaaraat ovat punertavia ja ne voi havaita myös paljaalla silmällä. Jos punkkeja on havaittavissa, kannattaa torjunta tehdä ennen muninnan alkamista.

Lunta oli viime vuonna paikoin runsaasti myös Etelä-Suomessa ja punkit saivat talvehtivat lumen suojissa. Lämpö on saanut punkit liikkeelle. Erityisesti harson alla on havaittu runsaasti vihannespunkkeja.

Tarkasta tuholaistilanne ja torju punkit tarvittaessa. Talvehtineet punkkinaaraat ovat punertavia ja ne voi havaita myös paljaalla silmällä. Jos punkkeja on havaittavissa, kannattaa torjunta tehdä ennen muninnan alkamista. Torjuntaan sopii Torque -punkkihävite sekä Nissorun, joka tekee aikuiset punkit lisääntymiskyvyttömiksi, tuhoaa munat ja toukka-asteet. Torquen käytössä tulee muistaa että käsittelyajankohtana ilman lämpötilan tulisi olla vähintää + 20 astetta.

Jos lohkolla on myös muita tuholaisia, voidaan tehdä tankkiseos Gusationin kanssa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja