Viljavuustutkimukset kuntoon!

Nyt on aika tarkistaa oman tilan viljavuustutkimuksen voimassaolo ja tarvittaessa hoitaa asia kuntoon vielä ennen toukojen alkamista. Näytteenotto käy heti roudan sulamisen jälkeen ja sitä voi jatkaa aina kevätlannoitteiden levitykseen saakka. Ota riittävästi näytteitä - saat edustavat tulokset
Nyt on aika tarkistaa oman tilan viljavuustutkimuksen voimassaolo ja tarvittaessa hoitaa asia kuntoon vielä ennen toukojen alkamista. Näytteenotto käy heti roudan sulamisen jälkeen ja sitä voi jatkaa aina kevätlannoitteiden levitykseen saakka.

Ota riittävästi näytteitä - saat edustavat tulokset

Ympäristöohjelman uusien ohjeiden mukaan jokaiselta yli 0,5 ha:n peruslohkolta on otettava oma näyte- ja yksi näyte voi edustaa korkeintaan 5 ha:n peltoalaa. Tämä sääntö on ohjelman minimivaatimus, mutta käytännön viljavuustutkimus kannattaa tehdä tätä huomattavasti tiheämmällä näytteenotolla. Lohkojen eri osien pH- ja ravinnetilan vaihtelu on yllättävän suurta ja tämän esillesaanti edellyttää näytteenottoa lohkon eri maalajien tai selkeiden satovaihtelurajojen mukaisesti.

Tilaa hivenmääritys jokaiselle peruslohkolle

Hivenravinteet vaikuttavat suoraan sekä sadon määrään että sen laatuun. Kauppaviljan hehtolitrapainot ovat viime vuosina alentuneet huolestuttavasti ja mitä ilmeisin syy tähän on hivenravinteiden puute. Lisäksi erityisesti karjan terveyteen ja tuotokseen hiventen puutteen vaikutus on merkittävä. Siksi hivenmääritys kaikilta "rahakasvi"-sekä laidun- ja säilörehulohkoilta on välttämätön, jotta tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin voidaan ryhtyä.

Kalkitusohje aina tulosteiden mukana!

Kaikkiin kartallisena tilattuihin viljavuustutkimuksiin tuotamme väripeitteisen, vieressä olevan esimerkin mukaisen kalkituskartan veloituksetta. Täyden hyödyn kartasta saat ottamalla näytteet maalaji- tai satovaihtelualueiden mukaisesti. Tämän lisäksi kaikkiin tuloksiin tuotetaan taulukkomuotoinen näytekohtainen kalkitussuositus, jossa tarvittavan kalkkimäärän lisäksi ilmoitetaan kalsium-magnesiumsuhteen mukaan laskettu suositeltava kalkkilaji.

Lue kampanjatarjous ja tarkemmat tilausohjeet täältä. (2 Mb)

Huom! Jos sinulla on sähköposti- ja verkkopankkiyhteydet saat tutkimuksen tulokset suoraan omalle kotikoneellesi. Lisää vain Farmit-käyttäjätunnuksesi tilauslomakkeelle, niin löydämme oikean sähköpostilaatikon.

Farmitista voit lukea lisää mm. näytteenotto- ja tulkintaohjeista.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja