Voikukan torjunta nurmesta

Nurmet kannattaa ruiskuttaa silloin, kun on eniten levinneen rikkakasvin paras ruiskutusaika. Voikukan osalta oikea ruiskutusaika on nyt käsillä. Voikukka torjutaan parhaiten nuppuvaiheessa, ennen kukintaa. Silloin kasvin virtaukset ovat alas juuristoon päin, ja ruiskutus hävittää maanalaisiakin osia. Nurmia kannattaa nyt tarkkailla, sillä monissa voikukissa nuppu on jo näkyvissä.
Nurmet kannattaa ruiskuttaa silloin, kun on eniten levinneen rikkakasvin paras ruiskutusaika. Voikukan osalta oikea ruiskutusaika on nyt käsillä. Voikukka torjutaan parhaiten nuppuvaiheessa, ennen kukintaa. Silloin kasvin virtaukset ovat alas juuristoon päin, ja ruiskutus hävittää maanalaisiakin osia.

Nurmia kannattaa nyt tarkkailla, sillä monissa voikukissa nuppu on jo näkyvissä.

Voikukan ruiskutukseen apilattomista nurmista sopii Starane(* 1,5 - 2 l/ha tai Primus 0,1 - 0,15 l/ha + kiinnite 1 dl/200 l vettä.


Ruiskuta voikukka nuppuvaiheessa

Nurmien uudistusväliä voi pidentää, jos huolehtii rikkakasvien torjunnasta nurmilohkoilla. Nurmen seassa kasvavat rikkakasvit pienentävät varsinaista rehusatoa, huonontavat sen rehuarvoa ja saattaapa joukossa olla myrkyllisiäkin lajeja.

(* Parhaan tehon edellytyksenä on yli +12 asteen lämpötila kaksi päivää ruiskutuksen jälkeen. Viileissä olosuhteissa käytä Primusta, se tehoaa jo +2 asteessa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja