Epok perunaruttoaineen varoaika muuttunut

Torjunta-ainelautakunta on 20.11.2006 muuttanut Epok perunaruttoaineen varoaikaa. Aikaisempi 21 vrk:n varoaika on muutettu 7 vrk:teen. Tämä mahdollistaa Epokin joustavamman käytön erityisesti lohkoilla, joista osa sadosta nostetaan myyntiin jo kesän aikana. Epok sisältää kahta tehoainetta (metalaksyyli-M ja fluatsinami) ja se tehoaa perunaruton lisäksi erinomaisesti myös varsikuolioon.

Torjunta-ainelautakunta on 20.11.2006 muuttanut Epok perunaruttoaineen varoaikaa. Aikaisempi 21 vrk:n varoaika on muutettu 7 vrk:teen. Tämä mahdollistaa Epokin joustavamman käytön erityisesti lohkoilla, joista osa sadosta nostetaan myyntiin jo kesän aikana.

Epok sisältää kahta tehoainetta (metalaksyyli-M ja fluatsinami) ja se tehoaa perunaruton lisäksi erinomaisesti myös varsikuolioon.

Koska kyseessä on systeeminen valmiste jolla on myös parantava vaikutus, on Epok parhaimmillaan kovassa ruttopaineessa ja jos epäillään perunaruton maasaastuntariskiä. Maasaastuntariski on suuri jos samalla lohkolla on havaittu aikaisempina vuosina lehtiruttoa ja jos keväällä istutuksen jälkeen maa on ollut kostea.

Lisätietoja Epokista

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja