Suojaa peruna rutolta !

Olosuhteet ovat perunarutolle nyt otolliset! Märässä maassa se saastuttaa perunan varren maassa säilyneiden munaitiöidensä avulla. Toinen saastuntalähde on siemenmukula, josta sieni kasvaa vartta myöten ylös ja saastuttaa lehvästön.

Olosuhteet ovat perunarutolle nyt otolliset! Märässä maassa se saastuttaa perunan varren maassa säilyneiden munaitiöidensä avulla. Toinen saastuntalähde on siemenmukula, josta sieni kasvaa vartta myöten ylös ja saastuttaa lehvästön.Kahden tehoaineen Epok 600 SC on aidosti systeeminen aine perunaruttoa vastaan. Samalla se torjuu mahdollisesti kasvustoon jo ehtineen ruton. Erityisen suositeltavaa on käyttää Epokia lohkoilla, joilla aikaisempina vuosina on havaittu lehtiruttoa ja munaitiöiden aiheuttaman maasaastunnan riski on suuri.

Kovassa ruttopaineessa Epok toimii parhaiten. Sen kaksi eri tavalla vaikuttavaa tehoainetta täydentävät toisiaan. Kosketusvaikutteinen fluatsinami jää ruiskutuksen jälkeen perunan lehdelle estämään ruttoitiön kasvua. Matalaksyyli taas on sisävaikuttaeinen tehoaine, joka kulkeutuu kasvin sisällä ja suojaa myös ruiskutuksen jälkeen kehittyvät kasvinosat. Epok 600 SC -valmisteen oikea ruiskutusaika on ruttoruiskutusohjelman alussa ensimmäisessä tai toisessa ruiskutuksessa, jolloin uutta varsistoa kehittyy runsaasti. Käyttömäärä on 0,4 l/ha ja vesimäärä 200 - 400 l/ha.

Joidenkin vesilaatujen kanssa Epok saattaa aiheuttaa sakkautumista. Suodattimet kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa jokaisen ruiskullisen jälkeen. Lämpimän veden käyttö ja X-change -vedenparanteen lisäys ruiskuteliuokseen vähentävät sakkautumisriskiä.

Paikoitellen on perunakasvustoissa havaittu runsaasti kirvoja, kaskaita ja muita hyönteisiä. Epokin kanssa seoksena on mahdollista ruiskuttaa Sumi Alpha 5 FW -valmistetta, jolloin saadaan samalla ajokerralla torjuttua sekä perunarutto että hyönteiset. Kirvojen torjuntaan on myös uutena valmisteena käytettävissä hyötyeliöt säästävä Teppeki-valmiste. Joskus on tarvetta torjua aikaisen ruttoruiskutuksen yhteydessä myös rikkakasveja. Tituksen käyttö seoksena Epokin kanssa on mahdollista. Betmaster

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja