Mandaryna hyvässä kasvussa Viikissä

Viikin Hyvä Sadon kisaan Bernerillä on rehumaissin lisäksi toisena kilpailukasvina kevätvehnä. Lajikkeena on Puolalaisen Danko -jalostajan kehittämä Mandaryna niminen lajike.

Runsaan kolmen viikon kuluttua kylvöstä on Mandarynan oraat tiheät ja hyvän väriset.
Viikin Hyvä Sadon kisaan Bernerillä on rehumaissin lisäksi toisena kilpailukasvina kevätvehnä. Lajikkeena on Puolalaisen Danko -jalostajan kehittämä Mandaryna niminen lajike. Se on niin uusi ettei Euroopassakaan siitä vielä ole juuri tilatasolla kokemuksia.

Berner kokeili lajiketta jo viime kesänä Somerolla hyvin myönteisin kokemuksin. Mandaryna määritellään A-luokan vehnäksi eli leivontakelpoiseksi lajikkeeksi. Hyvän Sadon kisassa lajikkeesta on siementuotantosopimus Peltosiemenen kanssa.

Vehnä kylvettiin tämän kevään haastavissa olosuhteissa äitienpäivänä. 8 tonnin satotavoitteeseen kylvettiin siementä 750 kappaleen kylvötiheyteen. Lannoitteena käytettiin
YaraMila Pellon Y 1 niin, että päästiin 155 kilon maksimityppimäärään, mikä on tarkoitettu satokorjaustaulukon korkeimmalle, 6500 kilon hehtaarisadolle.

Kesäkuun 4 päivänä Mandaryna -lajikkeessa oli kehittymässä 3- kasvulehti. Kasvuston elinvoimaisuus oli hyvä, johon myös lisäpotkua antanut syysrapsin esikasviarvo. Syysrapsi on erinomainen esikasvi viljalle. Mitään tauteja ei ole havaittavissa. Rikkakasvien torjunta tulee ajankohtaiseksi juhannusviikolla. Kasvinsuojelu tehdään Bernerin kevätvehnän ParasSato -ohjelman mukaisesti.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja