Olet täällä

Viljelykierto Osa 9–Viljelykiertosuunnitelma WebWisulla

Valmistaudu kevääseen tekemällä viljelysuunnitelma valmiiksi hyvissä ajoin. Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan vuosittainen viljelysuunnitelma on laadittava ennen kasvukauden alkua. Viljelysuunnitelma on aiesuunnitelma ja sen sisältö tarkentuu kylvöjen yhteydessä. Ohjeet viljelysuunnitelman tekemiseen WebWisulla löydät WebWisun ohjevideokanavalta tästä linkistä.

Maaseutuohjelmaan tehtyjen muutoksien vuoksi lohkokohtaisiin toimenpiteisiin on tullut rajoituksia mm. korvattavaan enimmäisalaan. Esim. suositun Kerääjäkasvit toimenpiteen korvattava ala on enää 25% ympäristösitoumusalasta. Lisätietoja www.mavi.fi > Oppaat ja lomakkeet > Ympäristökorvauksen oppaat. Kasvien pinta-aloja sekä prosenttiosuuksia voit tarkastella WebWisussa mm. Kasvulohkot sivulla sekä Tuotantosuunnitelma -raportin kautta.

Viljelysuunnitelman lisäksi kaikkien ympäristökorvaukseen sitoutuneiden tulee laatia viisivuotinen viljelykiertosuunnitelma. Viljelykiertosuunnitelma tehdään ensimmäisenä sitoumusvuotena hallinnassa olevista lohkoista 5 vuoden ajaksi. Viljelykiertosuunnitelma tulee palauttaa kirjallisena kunnan maaseutuviranomaiselle 2.5.2016 mennessä. Kirjalliseksi viljelykiertosuunnitelmaksi käy WebWisun Viljelykiertosuunnitelma raportti jonka voit tulostaa paperille tai tallentaa PDF-tiedostoksi.
 

Katso ohjevideo: Miten teen Viljelykiertosuunnitelman WebWisussa

Kommentit

Samankaltaista sisältöä