Olet täällä

Puinnit ovat alkaneet, sadosta odotetaan tavanomaista tai jopa hyvää

Kasvukausi on ollut kasvinsuojelullisesti haastava. Runsaita sateita on tullut lähes joka puolella Suomea ja monin paikoin pellot ovat kärsineet liiasta kosteudesta. Kosteus on tuonut mukanaan paljon rikkakasveja ja kasvitauteja. Myöskin kirvoja, kaalikoita ja muita tuholaisia on ollut tänä vuonna runsaasti.

Kevätviljojen puinnit alkavat ensi viikolla

Vilja-alan yhteistyöryhmän (VYR) mukaan puinteja on jo aloiteltu monin paikoin. Kuminaa on puitu jo Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Syysviljoja on päästy puimaan Uudellamaalla ja Etelä-Karjalassa. Varsinais-Suomessa ja Keskisuomessa rukiin puintiin päästään lähipäivinä. Kevätviljojen puinnit aloitetaan valtaosassa maata ensi viikolla, mikäli säät sallivat. 

Sato-odotukset tavanomaiset tai hyvät

Sato-odotukset ovat keskimääräiset Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä ja Pohjois-Karjalassa. Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Keskisuomessa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa odotetaan jopa hyviä satoja. Lopullisen sadon laadun määrittää puintiajan korjuuolosuhteet.

Lähde: VYR

Kommentit

Samankaltaista sisältöä