Avenan viljelijäkyselyn arvonta suoritettu

Avena selvitti helmikuussa viljelijäkyselyllä kevätrypsin ja –rapsin viljelykäytäntöjä.

Avena selvitti helmikuussa viljelijäkyselyllä kevätrypsin ja –rapsin viljelykäytäntöjä. Maaliskuun alkuun mennessä kyselyyn tuli 230 vastausta, mikä on mahtava määrä. Lämpimät kiitokset kaikille vastanneille! Kyselyn tuloksista tiedotetaan pian mm. Farmitissa!

Arvonnan voittajat selvillä

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin Samsung Galaxy-tabletti sekä 10 kpl NEITO-rypsiöljy lahjapakkausta. Tabletin voitti Lauri Vehmanen.

Tabletti luovutettiin voittajalle Avenan Salon konttorilla tällä viikolla. Vehmanen kertoi, että hänen tilallaan öljykasvit kuuluvat olennaisena osana viljelykiertoon. Tänä keväänä ei kylvetä öljykasveja, kun viljelykierto ei mahdollista viljelyä. Syksyllä mahdollisesti kylvetään syysrapsia.

-”Öljykasvien viljely on kannattavampaa ja sen pit

ääkin olla kannattavampaa, kuin viljojen viljely”, Vehmanen arvioi. ”Siinä on työtä ja tarkkailua enemmän ja riskit ovat suurempi kuin viljanviljelyssä”, hän jatkaa.

Lisäksi arvottiin 10 kpl NEITO-lahjapakkauksia, joissa oli 2 maustettua NEITO-rypsiöljyä. NEITO-öljyt valmistetaan Avenan Kirkkonummella sijaitsevalla öljynpuristamolla. Lahjapakkaukset voittivat: Esko Käkönen, Markku Koskua, Antti Haapaniemi, Jali Kontuniemi, Marko Onnela, Janne Rouhiainen, Hannu Heimo, Osmo Tokeensuu, Juho Marttila sekä Martin Edman.

Kysymyksiä viljelytekniikasta tietotarpeisiin

Kyselyssä kysyttiin mm. millä keinoilla viljelijät ovat onnistuneet kevätöljykasvien viljelyssä sekä mihin viljelyn osa-alueeseen liittyy eniten haasteita. Kyselyssä selvitettiin myös minkälaista neuvontaa ja tiedotusta öljykasveihin liittyen viljelijät toivovat.

Kyselyn vastauksia analysoidaan parhaillaan ja jokainen kyselyyn vastannut saa koosteen kyselyn tuloksista huhtikuun aikana. Kyselyn tuloksista uutisoidaan kevään mittaan myös mm. Farmitissa ja Avenakaupassa sekä Avenan Facebook sivuilla.

Suuret kiitokset kaikille vastanneille sekä onnittelut arvonnassa voittaneille!

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja