Olet täällä

Tuet kuivuuden aiheuttamiin menetyksiin maksuun 11.4. alkaen

Ruokavirasto maksaa 11.4.2019 alkaen lisätukia maatiloille, joille on aiheutunut tuotannon menetyksiä kasvukauden 2018 poikkeuksellisten sääolosuhteiden vuoksi, Ruokavirasto tiedottaa. Tukimuotoja ovat väliaikainen kansallinen erityistuki ja pohjoisen hehtaarituen lisämaksu.

Väliaikaista kansallista erityistukea maksetaan maatiloille yhteensä noin 20 miljoonaa euroa ja pohjoisen hehtaarituen lisämaksua noin miljoona euroa. Lisätuet rahoitetaan kansallisista varoista.

Väliaikainen kansallinen erityistuki on kohdistettu maatiloille, joilla on ollut kevätvehnä- tai rehuohra-alaa Etelä-Suomen AB-tukialueella. Kotieläintilat voivat saada lisäksi tukea AB-tukialueella viljellystä rehunurmesta. Pohjoisen hehtaarituen lisämaksu on suunnattu maatiloille, jotka ovat viljelleet kevätvehnää pohjoisen tuen alueilla (C1, C2, C2p ja C-alueen saaristo). Maatilat saivat hakea tukia kuivuuden aiheuttamiin menetyksiin tammikuussa 2019.

 

Lähde: Ruokavirasto

Kommentit

Anonymous

maatalousministeri on varmaan katsonut oman viime kesän tukihakemuksen koska osasi laittaa ns. kriisituen vain rehuohralle . Itse tuli laitettua hakemukseen mallasohra mutta kyllä siitä rehuohraa tuli eikä se tule nyt saamaan sitä kriisitukea koska eihän tässä voida olla missään kriisissä 2.5 tn hehtaarisadolla että näin

Samankaltaista sisältöä