Olet täällä

Kinvara – oiva rikkakasviresistenssin rikkoja viljoilla

Nordisk Alkalin Kinvara sopii monipuolisen tehoaineyhdistelmänsä ansioista erityisen hyvin tilanteisiin, kun pellossa esiintyy useita erityyppisiä ongelmarikkakasveja. Kinvara ei sisällä lainkaan ALS-ryhmän tehoaineita, minkä ansiosta se toimii tehokkaana rikkakasvien resistenssin rikkojana.

Kinvara sisältää kolmea tehoainetta: MCPA:ta, fluroksipyyriä ja klopyralidia. Kolmen tehoaineen seos antaa valmisteelle selvästi paremman ja laajemman tehon kuin mitä tehoaineet antavat erikseen käytettyinä. Tämän vuoksi valmiste soveltuu hyvin myös tilanteisiin, kun pellossa esiintyy useita erityyppisiä ongelmarikkakasveja.

Toimii resistenssin rikkojana

Rikkakasvien torjunnassa on tärkeää hyödyntää monipuolisesti eri tehoaineita. Etenkin yksipuolista ja jatkuvaa ALS-tehoaineiden käyttöä tulisi välttää, sillä rikat voivat kehittää vastustuskyvyn niitä vastaan.

Kinvarassa ei ole lainkaan ALS-ryhmän tehoaineita, minkä vuoksi se toimii tehokkaana rikkakasvien resistenssin rikkojana. Tämä näkyi erittäin hyvin Nylands Svenska Lantbrukssällskapin järjestämässä neuvonnallisessa kokeessa Siuntiossa 2019, mistä löytyi ALS-resistenttiä pihatähtimöä (vesiheinää). Kinvara kuului kokeen parhaimmistoon ja puhdisti tehokkaasti myös resistentit pihatähtimöt koeruuduista.


ALS-pohjainen verranne (25 vrk ruiskutuksesta)


Kinvara 2,25 l/ha (25 vrk ruiskutuksesta)

Käyttö mahdollista lippulehtivaiheeseen asti

Kinvaran käyttöajankohta on laaja, sillä valmistetta voidaan käyttää jopa kasvuasteelle 39 eli lippulehtivaiheeseen asti. Yleensä noin 1,7-1,8 litraa hehtaarille antaa erinomaisen tehon kevätviljoilla.

Kinvaraa voidaan käyttää vain kevätkäsittelyyn. Kuten muillakin auksiinityyppisillä rikkakasvien torjunta-aineilla, myös Kinvaran käytössä lämpötilan tulee olla käsittelyaikaan vähintään + 12 astetta. Peltokokeet ovat osoittaneet, että lämpimissä oloissa valmisteen teho on hyvä jo pienemmilläkin käyttömäärillä.

Kinvara on Lantmännen Agron valikoimissa.

Lisää tietoa ja käytännön kokemuksia löytyy Nordisk Alkalin kotisivuilta ja esimerkiksi Lantmännen Agron Maatilalla -lehdestä.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä