Päijät-Hämeen Viljaklusterin sadonkorjuuseminaarissa teemana uudistava viljely ja IPM-viljely

Päijät-Hämeen Viljaklusteri, Fazer Mylly, Viking Malt, Vääksyn Mylly ja Kinnarin tila järjestivät sadonkorjuuseminaarin sopimusviljelijöilleen marraskuun 2022 lopussa Lahti Hallilla. Paikalle oli saapunut reilu 150 viljelijän joukko kuulemaan mielenkiintoisia esityksiä ja tapaamaan muita viljelijöitä.

Ohjelmassa oli Fazer Myllyn myllyviljakatsaus, jossa Tero Hirvi kävi läpi menneen satokauden lajiketuloksia ja myllyviljamarkkinanäkymiä, sekä Fazerin Viljavision kestävän viljanviljelyn periaatteita. Christian Tallskog Viking Maltilta piti mallasohrakatsauksen, keskittyen niin nykymarkkinaan, kuin osin jo uuden satokaudenkin näkymiin, sekä uudistavan viljelyn teemaan.

Erikoistutkija Marja Jalli Lukelta piti mielenkiintoisen esityksen IPM-viljelystä, kertoen myös samalla alustavia ensimmäisen kasvukauden tuloksia Itua ja vastetta Makera-hankkeesta, jossa pilottitiloina mukana 10 Atrian tuottajaa ja 10 Fazer Myllyn sopimusviljelijää. Hankkeessa mukana Luke, NSL, Fazer Mylly ja Atria.

Viimeisenä esityksenä kuultiin viljelijä Elina Valkeisen monipuolinen ja innostava puheenvuoro uudistavan viljelyn käytännön kokemuksista tavanomaisen kasvinviljelytilan näkökulmasta. Lopuksi päästiin nauttimaan järjestävien yritysten tarjoamaa lounasta.

Sadonkorjuuseminaarin aineistoihin voi tutustua Viljaklusterin sivuilla.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja