Lentagran-rikkakasviaineella uusia käyttökohteita

Useilla erikoiskasveilla jo aiemmin käytössä ollut Lentagran WP on saanut uusia minor use -käyttökohteita.

Jo aiemmin useilla erikoiskasveilla käytössä ollut Lentagran WP on saanut uusia minor use -käyttökohteita. Lentagranin käyttö on sallittua nyt myös porkkanalla, lantulla, linsseillä, kikherneellä ja lupiinilla. Tuote tehoaa hyvin tai erinomaisesti mm. jauhosavikkaan, pillikkeeseen, peippiin ja peltomataraan.


Lentagran on lehtien kautta vaikuttava, kosketusvaikutteinen rikkakasviaine, joka tehoaa parhaiten rikkojen ollessa pieniä ja hyvässä kasvussa. Herkät lajit ovat torjuttavissa 4-lehtiasteelle saakka. Valmisteen lehtivaikutuksen takia on hyvin tärkeää käyttää isoa vesimäärää ruiskuttaessa ja suositus onkin yli 250 l/ha. Optimaalisin ruiskutusaika on aamulla, kun kasvusto on kuiva ja lämpötila yli 8 °C. Auringonvalo parantaa valmisteen tehoa. Ruiskutus liian kylmällä tai märkään kasvustoon voi lisätä vioitusriskiä varsinkin porkkanalla ja kuminalla.


Tuote on pakattu vesiliukopussiin (huom. sisäpussi, ei paperinen ulkopussi), joka hajoaa ruiskun säiliössä päätyessään kosketukseen veden kanssa. Parhaiten pussi liukenee, kun ruiskutusvesi on vähintään 15-20 °C ja tuotepakkaus vähintään 15 °C. Valmisteella ei ole pohjavesirajoituksia.


Porkkana ja lanttu: Käyttömäärä 0,5 kg/ha/käsittelykerta viljelykasvin 2-6 lehtivaiheessa. Käsittely voidaan uusia 7 vrk kuluttua.


Lupiini ja linssi: Kertakäsittelynä 1,0 kg/ha tai 2 x 0,5 kg/ha viljelykasvin 3-6 lehtivaiheessa. Jaetussa käsittelyssä käsittely voidaan uusia aikaisintaan 7 vrk kuluttua.


Kikherne: Kertakäsittelynä 1,0 kg/ha viljelykasvin 3-6 lehtivaiheessa tai 2 x 0,5 kg/ha 1-6 lehtivaiheessa. Jaetussa käsittelyssä käsittely voidaan uusia aikaisintaan 7 vrk kuluttua.

Muut käyttökohteet ovat rikkakasvien torjunta sipulilla, salottisipulilla, kevätsipulilla, valkosipulilla, purjolla, parsalla, rehu- ja sokerimaissilla, valkokaalilla, punakaalilla, savoijinkaalilla, suippokaalilla, kukkakaalilla, ruusukaalilla, lehtikaalilla, parsakaalilla, rehukaalilla, kyssäkaalilla, herneellä ja apilan siemenviljelyksillä sekä siemenrikkakasvien torjunta kuminalta kylvövuonna.


Tutustu tarkemmin Lentagran-tuotteeseen Nordisk Alkalin nettisivuilla tai kysy paikalliselta jälleenmyyjältäsi. Tuotetta on saatavilla Hankkijan, Lantmännen Agron ja Viljelijän Bernerin kautta.


Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja