Olet täällä

Nestemäiset lannoitteet

Nestemäiset lannoitteet

Ravinteita voi lisätä kasvustoon nestemäisinä lannoitteina kasvukauden aikana. Tavallisella kasvinsuojeluruiskulla voi levittää typpeä tai hivenravinteita tarkasti ja helposti. Kasvustoon levitettäessä käytetään tavallisesti viuhkasuuttimia, mutta erityisillä lannoitesuuttimilla voi turvallisesti levittää suurempiakin typpimääriä.

Oikeat olosuhteet

Ruiskutus kasvustoon on turvallisinta tehdä viileällä ja kostealla ilmalla. Lannoituksen vaikutus tehostuu, jos ilman kosteus ruiskutushetkellä on korkea. Kasvuston tulee kuitenkin olla melko kuiva. Sopivin ilmankosteus on aamuvarhaisella tai illalla. Suositeltava ilman lämpötila on alle 15 °C. Lämpötilan noustessa ilman suhteellinen kosteus laskee ja ruiskutusneste haihtuu nopeasti lehdeltä. Tällöin imeytyminen lehden vahakerroksen läpi heikkenee.

Tankkiseokset

Lisätyppilannoitus kannattaa suunnitella ja toteuttaa huolella, sillä huonoissa olosuhteissa tai liian väkeviä seoksia käytettäessä kasvusto voi vioittua. Kasvinsuojeluaineiden ja Urean tai Typpiliuoksen seoksiin tulee suhtautua harkiten. Tankkiseosmahdollisuudet kannattaa aina tarkistaa etukäteen.

Vaativissa ruiskutusolosuhteissa aineet on suositeltavaa ruiskuttaa erikseen. Kasvustolannoituksen aiheuttama mahdollinen polttovioitus johtuu väärästä ruiskutusajankohdasta tai liian väkevästä ruiskutusliuoksesta. Tällöin lehtiin kertyy ylimäärin typpeä, joka kertyy lehtien kärkiin ja ruskettaa ne. Polttovioitukset ovat mahdollisia, jos kasvusto runsaan kasteen takia jää pitkäksi aikaa ruiskutusnesteen kostuttamaksi. Korkeissa lämpötiloissa ruiskutusneste imeytyy nopeasti ja saattaa siten aiheuttaa polttovioituksia. Pensomisvaiheessa kasvusto kestää suurempia pitoisuuksia kuin tähkälle tullessa.

Lue lisää Yara Typpiliuos 390

Fosforia sisältävät  Ferticare Starttiliuos ja Phosfik

 

 

Partner: 

Samankaltaista sisältöä