11.10.22

Antibioottinen kuminaöljyinnovaatio ehdolla Agri-INNO-palkinnon voittajaksi

Suomalaisen kuminan myyntiyhtiö, Nordic Caraway, on pitkään tutkinut kuminan siemenestä vesihöyrytislaamalla valmistetun antibioottisen kuminaöljyn eri komponenttien funktionaalisia ominaisuuksia.

Nyt löydetyllä yhdisteellä on merkittävä koostumus tuotantoeläinten suoliston mikrobikantaan ja sitä voidaan käyttää rehujen lisäaineena. Yhdisteen on osoitettu estävän mm. salmonellan, kolibakteerin ja kampylobakteerin kasvua tehokkaammin kuin kaupalliset antibioottivalmisteet. Vaikutus on osoitettu Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen hyväksymässä, alan johtavassa tutkimuslaboratoriossa.

Kuminaöljy valmistetaan kuminan siemenestä vesihöyrytislaamalla. Sen käytöllä voidaan merkittävässä määrin korvata antibiootteja ja parantaa tuotantoeläinten terveyttä. Tämä merkittävä keksintö mahdollistaa antibioottivapaiden rehujen käytön myös niillä markkinoilla, missä tällä hetkellä rutiininomaisesti lisätään rehuihin antibiootteja tuotantoeläinten terveyden ja tuottavuuden varmistamiseksi. Tuotteelle on haettu kotimaista ja kansainvälistä patenttia.

”Suomalainen kumina on jo nyt 99 %:sti vientituote. Myös uusi antibakteerinen valmiste ja sen lisenssioikeus nähdään pääasiassa vientituotteena”, Nordic Carawayn toimitusjohtaja Juha Hemminki toteaa.

Nordic Caraway on keksinnöllään ehdolla valtakunnallisen Agri-INNO -palkinnon saajaksi ja valittu finalistien joukkoon. Agri-INNO -palkinto jaetaan vuosittain suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt alaa tukevan innovaation. Se myönnetään innovaatiolle, joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

Agri-INNO -palkinnon voittaja selviää Maatalouskonemessuilla torstaina 13.10.2022.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Hemminki puh. 0500 490674 [email protected]
Försäljningschef Mark Engelholm tel. 050 4440523 [email protected]

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja