Olet täällä

Torilla tavataan!

Maataloustuottajat ovat yhdessä viljaa käyttävän teollisuuden kanssa rakentaneet sähköistä viljakauppapaikkaa, Viljatoria. Kevään koittaessa torikauppa yleensä piristyy ja niin käy tässäkin tapauksessa, sillä Viljatori aukeaa toukokuun puolessa välissä osoitteessa www.viljatori.fi.

Viljatori aukeaa, joten rekisteröidy käyttäjäksi heti kevään kylvötöiden jälkeen. Jos sinulla on tarve myydä tai ostaa viljaa, kokeile viljakauppaa Viljatorin kautta. Uskon, että viljaa käyttävällä teollisuudella on ostotarjoukset odottamassa Viljatorissa, kun sähköinen kauppa alkaa. Syksyllä onkin sitten jo täysi rähinä päällä. Tule mukaan, jotta näet, minkälaisia kannattavia mahdollisuuksia löydät viljakauppaan!

Rekisteröidy Viljatorille

Viljatoriin rekisteröidytään www.viljatori.fi sivun kautta. Tunnistaudu mobiilivarmenteella tai oman pankkisi pankkitunnuksilla. Voit rekisteröityä Y-tunnuksella tai yksityishenkilönä. Kun olet rekisteröitynyt, sinun pitää lisätä organisaatiotiedot, käyttäjätiedot sekä toimipisteet.

Viljatorin käyttöön löytyy hyvät ohjeet ja lisäksi voit aina kääntyä Viljatorissa mukana olevien toimijoiden puoleen. Käyttäjäohjeet on hyvä opiskella huolellisesti.

Viljatorin termejä

Viljelysopimus on pidemmän aikavälin puitesopimus viljakaupassa. Vain viljan ostaja voi tehdä viljelysopimustarjouksia. Viljelysopimuksella on yksi ostaja ja sillä voi olla useita myyjiä. Viljelysopimus syntyy, kun myyjä vastaa ostajan viljelysopimustarjoukseen.

Ostotarjous on viljelysopimusta vastaan tehtävä ostotarjous. Ostaja ehdottaa sopimuskasville hinnan, toimitusajan sekä ostomäärän. Viljelysopimuksen tehnyt myyjä voi hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Hyväksymällä ostotarjouksen syntyy kahdenvälinen kauppasopimus.

Myyntitarjous on viljelysopimusta vastaan tehtävä myyntitarjous. Myyjä ehdottaa viljelysopimusviljastaan hintaa, toimitusajankohtaa ja määrää. Tämän voi ostaja hyväksyä tai hylätä.

Kauppatarjous. Viljaa voi myydä myös tarttumalla avoimeen kauppatarjoukseen. Viljelysopimusta ei tarvita vaan se on suora kauppa kyseisetä viljaerästä, mutta viljelysopimusehtojen alla.

Tarjouskauppa Tarjouskaupassa ei tarvita viljelysopimuksia, mutta tarvitset myydessä ennakkonäytetiedot viljastasi. Tarjouskaupassa määrität myytävän peltokasvin sekä käyttötarkoituksen, lisäät laatutiedot ja haluamasi tilahinta. Tarjouskaupassa kauppaa tehdään kasvottomina, myyjä ja ostaja eivät tarjouskaupassa alussa voi tunnistaa toisiaan. Kun tarjouskaupassa myyjän ja ostajan tekemät tarjoukset kohtaavat, syntyy kauppa. Tässä vaiheessa myyjä ja ostaja tunnistavat toisensa ja myyjän pitää vielä vahvistaa kauppa, jolloin syntyy lopullinen kauppasopimus.

Vilja oikeaan aikaan oikeaan paikkaan

Viljatoriin rekisteröityminen ei velvoita mihinkään, se tuo kaikille vain mahdollisuuksia! Viljelysopimuksella kaupan tekeminen on myös viljan myyjälle ilmaista. Ostajalle kaikki viljan hankinta Viljatorin kautta maksaa, mutta kustannukset ovat kuitenkin pienet, mikäli viljaa saa oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Myyminen tarjouskaupassa maksaa sekä myyjälle että ostajalle. Torilla tavataan!

Kommentit