Asko Kinnunen
23.04.12

Karjatilojen rakennekehitys näkyy myös AIV-toimituksissa

Karjatilojen rakennekehitys on ollut nopeaa viime vuosina. Tilojen lukumäärä vähenee ja karjakoko vastaavasti kasvaa huimaa vauhtia. Monilla kylillä entisten kymmenien karjatilojen sijasta on enää muutama iso kotieläintila. Rakennekehitys näkyy myös AIV-tuotteiden toimituksissa, 30 litran kannujen menekki vähenee ja irtotoimitusten määrä kasvaa.


Vielä parikymmentä vuotta sitten kelasilppuri oli yleinen näky säilörehupelloilla; ja 30 litran AIV-kannu kiinni silppurin kyljessä. Nyt tämä näky on tullut entistä harvinaisemmaksi. Tänä päivänä lähes kaikki säilörehu tehdään esikuivattuna, tai ainakin pyritään tekemään säiden salliessa. Karjatilojen koon kasvaessa myös korjuukalusto on suurentunut. Tänä päivänä säilörehupellolla näkee pääasiassa pyöröpaalaimia, noukinvaunuja sekä ajosilppureita. Näissä koneissa 30-litrainen AIV-astia olisi auttamatta liian pieni. Nykyisten pumppujen kapasiteetilla kannuja saisi vaihtaa minuutin-parin välein. Ainakin rehuntekijän taukojumpat olisi varmistettu!

Karjatilojen koon kasvu näkyy myös eri AIV-pakkausten myynnissä. Vielä viisi vuotta sitten 30 litran kannujen osuus AIV-myynnistä oli noin kolmanneksen ja irtotoimitusten reilut 40 prosenttia. Tällä säilöntäkaudella kannujen osuus on jo alle 20 prosenttia ja vastaavasti AIV-irtoliuoksia käytetään entistä enemmän. Irtotoimitusten osuus nousee jopa 70 prosenttiin. Tänäkin vuonna AIV-irtorekka käy usealla tuhannella karjatilalla ympäri Suomen. Melkoinen muutos kuluneen viiden vuoden aikana.

Näin suuri muutos näkyy myös AIV-tuotteiden logistiikassa. Aikaisemmin irtoliuokset ehdittiin ajaa mukavasti kahdella autolla, mutta nyt mukana on jo kolme AIV-rekkaa kauden alusta alkaen. Ja nykyisin AIV-rekat liikkuvat myös heinäkuussa. Toisen sadon, ns. kesäjakelun, kysyntä on myös kasvanut vuosi vuodelta ja näitä kesätoimituksia pyritäänkin kehittämään vastaamaan paremmin viljelijöiden toiveita.

AIV-kausi alkaa vuosittain syys-lokakuun vaihteessa ja tällöin irtorekat jo odottavat ensimmäisiä kuormiaan tehtaan portilla. Toimitukset on aloitettava heti kauden alusta, jotta kaikki ensimmäisen sadon irtoliuokset ehditään toimittaa kesäkuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen kuljettajilla ja autoilla on pieni huilaustauko ennen kuin toisen sadon toimitukset alkavat kesäkuun loppupuolella.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja