Öljyhamppua Trans Farmille – kylvä ja korjaa ilman ruiskutustarvetta

Miksi tarjoamme öljyhampun viljelysopimuksia? Siksi, että tiedämme, että suomalaiselle öljyhampulle on erittäin kova kysyntä sekä kotimaassa että maailmalla.

Meillä on myös pitkä kokemus sopimustuotannosta ja hyvin kehittynyt taito tulkita markkinasignaaleja sekä kasvukauden olosuhteiden vaikutuksia sadon määrään ja laatuun.

Moni asia on muuttunut siitä, kun kuminan Suomen valloitus alkoi. Kuminan kanssa tehty työ on pohjustanut hyvin tietä öljyhampun sopimusviljelylle. Kolmekymmentä vuotta sitten kuminapelto oli kummajainen ja lohkon ajateltiin yleensä olevan koiranputkea työntävä kesantomaa. Kukapa silloin olisi vakavissaan osannut ennusta, että nyt Suomi tuottaa 30 prosenttia maailman maustemarkkinoiden kuminasta.

Ravitsemuksellisesti omaan luokkaansa olevan öljyhampun tulevaisuus on valoisa. Sen siementen proteiinikoostumus, terveelliset rasvahapot ja kuidut sekä monipuoliset käyttökohteet määrittävät sen aseman todellisena superruokana. Kysyntä kotimaassa ja maailmalla on jatkuvassa kasvussa.

Siihen, että päästään öljyhampun kanssa samaan kasvuvauhtiin kuin aikanaan kuminalla, tarvitaan uskaliaita viljelijöitä. Viljelytekniikaltaan öljyhamppu on yksinkertaisemmasta päästä. Karrikoiden ilmaistuna mennään kahden K:n taktiikalla toisin sanoen ”kylvä ja korjaa”, ilman ruiskutustarvetta.

Lue lisää näkemyksistämme

Sopimusasioissa tai lisätietoja kaivatessasi, ota yhteyttä Trans Farmille lomakkeella tai soita numeroon 019 779 620 (toimisto) tai 045 7750 0070 (Sari Yli-Savola).

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja