Olet täällä

Maatalouden investointitukien haku sähköiseksi 17.6. alkaen

Hyrrä-palvelussa voi 17.6. lähtien hakea sähköisesti maatilojen investointitukia. Investointitukia voi hakea muun muassa salaojitukseen, rakentamiseen tai esimerkiksi työympäristöä tai eläinten hyvinvointia edistävään rakentamis- tai laiteinvestointiin.

ELY-keskukset ratkaisevat hakemuksia jaksoittain, tukien haku on kuitenkin jatkuva. Tämänhetkinen hakujakso päättyy 15.8. Hakemus kannattaa kuitenkin tehdä jo hyvissä ajoin ennen hakujakson päättymistä.

Hakemuksen liitteenä tulee olla liiketoimintasuunnitelma. Sitä ei kuitenkaan tarvita, jos tukea haetaan salaojitukseen, mehiläistalouden investointeihin, sadonkorjuukoneiden hankintaan yhteiskäyttöön tai työympäristöä, tuotantohygieniaa, eläinten hyvinvointia tai ympäristön tilaa edistävään investointiin.

Rakentamisinvestointia tai muuta toimenpidettä ei saa aloittaa eikä sopimusta allekirjoittaa ennen kuin ELY-keskus on tehnyt päätöksen tuen myöntämisestä. Ennen päätöstä tehdyt hankinnat eivät ole tukikelpoisia. Syksyllä alkaa päätöksenteko maatalousinvestoinneista. Maatalouden investointituet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

Lähde: Maaseutuvirasto

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä