Kotimaista ruokaa arvostetaan aiempaa enemmän

Kotimaisia elintarvikkeita pidetään tuoreempina, maukkaampina, helpommin jäljitettävinä ja niiden uskotaan sisältävän vähemmän lisäaineita verrattuna ulkomaisiin tuotteisiin.

Suomalaista ruokaa arvostetaan enemmän kuin aikaisemmin, selviää Maa- ja metsätalousministeriön tilaamassa selvityksessä.

Kotimaisia elintarvikkeita pidetään tuoreempina, maukkaampina, helpommin jäljitettävinä ja niiden uskotaan sisältävän vähemmän lisäaineita verrattuna ulkomaisiin tuotteisiin. Toisaalta mielikuva ulkomaisen tuotteen halvemmasta hinnasta kannustaa ostamaan ulkomaista. Tutkimuksen mukaan kuluttajat ovat kuitenkin valmiita maksamaan kotimaisesta tuotteesta enemmän.

Tietoisuus kotimaisten valintojen vaikutuksista on lisääntynyt. Valtaosa kuluttajista muistaa myös kaupassa, että kotimaisten tuotteiden ostaminen tukee suomalaisten työllisyyttä.

Julkinen keskustelu maataloustuottajien vaikeuksista, on saanut kuluttajat arvostamaan yhä enemmän maanviljelijöiden tekemää työtä. Valtaosa (yli 80 prosenttia) vastanneista piti suomalaista elintarviketuotannon omavaraisuutta tärkeänä.

Tutkimus toteutettiin internet-kyselynä huhtikuussa 2016. Kyselyyn vastasi noin 2000 henkilöä.

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja