Olet täällä

Maa- ja metsätalousministeriö aloitti CAP-uudistuksen valmistelun

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) on asettanut neljä työryhmää valmistelemaan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) seuraavan rahastokauden kansallista suunnitelmaa EU:n asettamien tavoitteiden pohjalta.

CAP:n seuraavan rahastokauden on määrä alkaa vuonna 2021 ja jatkua vuoteen 2027 asti.

Tavoitteena kansallisen liikkumavaran lisääminen ja tukipolitiikan yksinkertaistaminen

Työryhmät valmistelevat CAP-suunnitelmaa varten esityksiä maataloustuotannon, markkinoiden ja maaseudun kehittämistoimenpiteistä sekä näiden toimenpiteiden hallinnoinnista. Työryhmien esityksiä käsitellään maa- ja metsätalousministerin johtamassa CAP27-strategiaryhmässä.

Ministeriön tavoitteena on sidosryhmien laaja osallistaminen. 

”Haluamme aidosti, että sidosryhmät tuovat arvokkaan osaamisensa mukaan CAP-uudistukseen”, MMM:n osastopäällikkö Minna-Mari Kaila sanoo.

Työryhmien kokousten lisäksi sidosryhmille järjestetään työpajoja ja kuulemisia, joista saadaan aineksia valmisteluun.

Yhteisen maatalouspolitiikan uuden rahastokauden keskeisenä ajatuksena on kansallisen liikkumavaran lisääminen maatalouspolitiikassa ja tukipolitiikan yksinkertaistaminen. Työryhmien on huolehdittava, että esityksissä otetaan huomioon Euroopan unionin yhteiset tavoitteet, kansalliset tavoitteet sekä toimenpiteiden keskinäinen yhteensopivuus myös toimeenpanon kannalta.

Työryhmien määräaika päättyy vuoden 2020 lopussa. Yhteisen maatalouspolitiikan uudistus on tarkoitus saada voimaan EU:ssa vuoden 2021 alussa.

 

Lähde: maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

mulkkujooseppi

Saapa nähdä miten käy? Veikkaan että työryhmät täynnä byrokraatteja, eläinsuojelijoita, vegaaneja ym mutta ei todellisia alan toimijoita ympäri maan

Samankaltaista sisältöä