Olet täällä

Ruokavirastolta kaksi uutta opasta helpottamaan tukihakua ja viljelysuunnittelua

Ruokavirasto on julkaissut Täydentävät ehdot 2020 -oppaan. Vuosittain julkaistavaan oppaaseen on koottu täydentävien ehtojen vaatimukset, joiden noudattaminen on useimpien viljelijätukien ehtona.

Täydentäviä ehtoja tulee noudattaa, jos viljelijä on hakenut EU:n kokonaan rahoittamia (esimerkiksi perustuki) tai osittain rahoittamia (esimerkiksi ympäristökorvaus) tai kansallisia (esimerkiksi pohjoiset hehtaarituet) viljelijätukia. Täydentävät ehdot muodostuvat hyvän maatalouden ja ympäristön vaatimuksista sekä lakisääteisistä hoitovaatimuksista. Lakisääteiset hoitovaatimukset pohjautuvat jo ennestään viljelijöitä sitovaan lainsäädäntöön.

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset 2020 -opas on päivitetty. Opas on maatalousyrittäjille tarkoitettu yhteenveto maataloustuotannon kirjaamisvaatimuksista. Oppaan avulla viljelijä voi helposti tarkistaa omaa tuotantoaan koskevat kirjaamisvaatimukset. Oppaassa esitellyt vaatimukset perustuvat voimassaoleviin säädöksiin ja ohjeisiin. Oppaan ovat laatineet Ruokaviraston ja Tukesin asiantuntijat maa- ja metsätalousministeriön johdolla.

 

Lähde: Ruokavirasto.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä