Olet täällä

Epätasainen itäminen ja kirpat haasteena öljykasveilla

Epätasainen itäminen ja kirpat haasteena öljykasveilla

Rypsit ja rapsit ovat ainakin osittain lähteneet taimettumaan epätasaisesti. Osa taimista on jo viidennellä lehdellä, kun osa vasta sirkkalehtiasteella. Kun kasvusto saavuttaa 2-4 lehtiasteen, on rikkatorjunta Galeralla ajankohtainen. Galera vaatii aina rinnalleen Dassoil kiinnitteen. Galeralla saadaan tehoa muun muassa savikkaan, valvattiin ja ohdakkeeseen. Galeran ja Dassoilin seokseen ei saa lisätä muita valmisteita. Galeraa käytettäessä tulee olla tarkkana ruiskutusajankohdalla sekä tulee olla tietoinen jälkikasvirajoituksista.

Jos rikkaruiskutus halutaan tehdä 5 kasvulehden jälkeen tai seokseen lisätä tuholaisaine, voidaan käyttää esimerkiksi Butisan S valmistetta. Butisan S valmiste on maa- ja kosketusvaikutteinen ja sitä voidaan käyttää kosteassa maassa aina 8 kasvulehteen saakka, mutta optimi torjunta-aika on 3-4 lehtiasteella. Butisan S tehoaa muun muassa kylänurmikkaan, pillikkeeseen, saunakukkaan ja mataraan.

Kirppoja 30.5.Kirppoja rapsipellossa 2.6.

 

 

 

 

 

 

 

Kirpat ovat vaivanneet myös öljykasvikasvustojen kasvuun lähtöä paikoittain. Kasvustoja tulee seurata päivittäin kirppojen varalta. Kirppojen torjuntakynnys on perinteisesti ollut, kun taimessa on vähintään yksi kirppa tai kun lehtipinta-alaa syöty yli 30 %. Uuden ruotsalaisen suosituksen mukaan torjuntakynnys olisi, jos lehti pinta-alaa on syöty yli 10 %. Kirppojen torjuntaan soveltuu hyvin esimerkiksi Hallmark Zeon ja Cyperkill 500 EC -valmisteet.

Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Kommentit

Samankaltaista sisältöä